Σε ένα φοβερό ανήφορο, που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει, βρίσκεται η οικονομία, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν πέσει στην αγορά περίπου 10 δισ. ευρώ και πρόσθεσε. «Είμαστε σε ένα φοβερό ανήφορο που δεν ξέρουμε πότε τελειώνει. Υπάρχουν πράγματα που μας είναι παντελώς άγνωστα. Αλλά μην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Σήμερα δημοσιεύτηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης του οικονομικού κλίματος για τις χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα είχε τη μικρότερη πτώση από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Παρότι δεν ξέρει κανένας πώς θα πάει η οικονομία παγκοσμίως, ένας πραγματικός δείκτης είναι ότι στην Ελλάδα ο οικονομικός δείκτης εμπιστοσύνης πήγε καλύτερα από όλη την Ευρώπη. Μην είμαστε μόνο στη γκρίνια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διατίμησης της μάσκας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι το ύστατο μέσο. «Ελπίζω να μην χρειαστεί και αν χρειαστεί σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μάσκες. Η βασική πρώτη ύλη της μάσκας είχε το μήνα Φεβρουάριο 5000 ευρώ ο τόνος. Εχθές είχε 116 χιλιάδες. Αν βάλεις διατίμηση σε μια μάσκα στις τιμές που είχε το Φεβρουάριο, υπάρχει περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα με τις τιμές που έχει τον μήνα Μάιο;», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε. «Η αισχροκέρδεια την οποία πατάσσουμε έχει να κάνει με το αθέμιτο κέρδος. Όταν αυξάνεται η τιμή της πρώτης ύλης, δεν υπάρχει αθέμιτο κέρδος. Η διατίμηση δημιουργεί ελλείψεις στην αγορά και μαύρη αγορά. Με τις μάσκες υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλουμε όλοι να πάρουμε μια μάσκα μίας χρήσης, που θέλουμε τουλάχιστον 3 την ημέρα, είναι 1 δις. μάσκες τον μήνα. Λέτε να υπάρχει τρόπος να βρούμε 12 δις. μάσκες τον χρόνο; Σε όλο τον πλανήτη, παντού, έχουν σποτάκια πώς να χρησιμοποιείς τις πάνινες μάσκες και να τις επαναχρησιμοποιείς. Άρα γιατί φέρνουμε την καταστροφή; Θα πάρουμε πάνινες, και δεν θα ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά».

Σε ό, τι αφορά το σχέδιο για τον τουρισμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η πορεία του φετινού καλοκαιριού είναι δύσκολο να προβλεφθεί και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε δυνητικά να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την, έτσι κι αλλιώς, μικρότερη, φετινή πίττα.

Τέλος, αναφορικά με τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι φορείς του πολιτισμού και οι καλλιτέχνες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τον κλάδο απροστάτευτο. «Σεβόμαστε και τον κόπο τους και την αγωνία τους και θα είμαστε στο πλάι τους όλους τους μήνες που θα χρειαστεί. Καταλαβαίνουμε ότι είναι σε μεγάλη αβεβαιότητα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.