«Είμαι πολύ καλά. Θα κάνουμε τεστ το απόγευμα, αν είναι αρνητικό θα μας το πει ο ΕΟΔΥ. Νιώθω πολύ καλά», είπε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης από το σπίτι του όπου βρίσκεται σε καραντίνα μετά από συνάντηση με επενδυτή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

«Το μάθαμε 10 λεπτά πριν μπούμε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη», διηγήθηκε και περιέγραψε το συμβάν: «Ο επενδυτής είχε έρθει έχοντας κάνει τεστ 72 ώρες πριν, που βγήκε αρνητικό, αλλά σε νέο τεστ στο αεροδρόμιο βγήκε θετικός, αμέσως μάς πήρε τηλέφωνο, τον ευχαριστούμε, είναι πολύ υπεύθυνος, φαντάζεστε να είχαμε μπει στο αεροπλάνο και να μιλάμε με άλλους υπουργούς και τον πρωθυπουργό. Ο επενδυτής είναι ασυμπτωματικός» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Η πανδημία δεν κάνει διάκριση στα αξιώματα. Στην πανδημία είμαστε όλοι ισότιμοι, είτε πρωθυπουργός είτε απλός πολίτης. Και τα κυβερνητικά στελέχη τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτοκολλά» συμπλήρωσε. Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης «ο ιός υπάρχει. Πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των γιατρών. Είναι ευτύχημα που έχουμε τον υπολογιστή, έχουμε τηλεδιασκέψεις μέχρι το βραδύ ανά δεκάλεπτο».

Ντροπιαστική η ανάρτηση του Λ. Κρέτσου

Αναφερόμενος εξάλλου στο σχόλιο του Λευτέρη Κρέτσου στο Twitter («Είναι αυτό που λέμε υγιής επιχειρηματικότητα»), ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Τσίπρα έκανε λόγο για «ντροπιαστική ανάρτηση»: «Μπορούμε να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι σε θέματα υγείας, αλλά στα θέματα υγείας δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, σε θέματα υγείας είμαστε όλοι θνητοί. Είναι ατυχές σχόλιο, δεν τον γνωρίζω, πιστεύω ότι το έχει μετανιώσει».