Σίγουρος ότι παρά την άρνηση της Γερμανίας για κορωνο-ομόλογο «η Ευρώπη κάποια λύση να δώσει σοβαρά λεφτά σε χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό θα βρεί» εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το θέμα αυτό.

«Μπορεί να μην γίνει η λύση να έρθει όπως θέλουμε αλλά κάποια λύση με λεφτά θα υπάρξει. Σας το λέω μετά βεβαιότητας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας ότι ήταν «η πρωτοβουλία Μητσοτάκη και άλλων Ευρωπαίων ηγετών που έθεσε στο τραπέζι της σύζητησης να δοθούν σοβαρά χρήματα και απο την Γερμανία».

Απαντώντας στις ανησυχίες όσων αναρωτιούνται αν μετά τα χρήματα αυτά θα ακολουθήσει κάποιο Μνημόνιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέμψε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που «καθησυχάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση γιατί είπε ότι σε αυτού του τύπου τη χρηματοδότηση δεν έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες της Τρόικας».

«Οι όροι θα είναι μόνο για το θεαθήναι» είπε ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «ο λόγος που δεν θέλουμε νέο Μνημόνιο είναι γιατί δεν μπαίνουμε στην πρόταση Τσίπρα για να αξιοποιήσουμε το μαξιλάρι που υπάρχι στο τραπέζι για να καθησυχάσει τις αγορές για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η λύση που θα γίνει θα έχει επίπτωση στα χρέη όλων των κρατών αφού όμως θα ανέβει για όλους θα υπάρχει στο μέλλον μια κοινή λύση. Θα υπάρξει, δηλάδή, πανευρωπαϊκή ρύθμιση».

Όσον αφορά την εικόνα στην ελληνική αγορά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ανατιμήσεις είναι σε λεμόνια, πορτοκάλια, ρύζι προιόντα δηλαδή που εχουν εξαγωγές».

Παράλληλα εξήγγειλε ότι «με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προβλέπεται ότι με υπεύθυνη δήλωση ότι θα μένουν στην Αθήνα και ότι θα του στέλνουν τα πράγματα οι πωλητές λαϊκών αγορών θα μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα παραγωγών εκτός Αθηνών».

Για τα αντισηπτικά τέλος είπε ότι «θα φτάσουμε στο 1 εκατ. ημερήσια παραγωγή αντισηπτικών μέσα στην εβδομάδα ενώ είχαμε ξεκινήσει από 250.000». Όπως εξήγησε «η ημερήσια ζήτηση είναι 1 εκατ. τεμάχια την ημέρα ενώ τώρα έχουμε παραγωγή 750.000 αλλά με την προσθήκη του Παπουτσάνη θα φτάσουμε τη ζήτηση».