«Δεν νομίζω ότι έχει ξαναπεράσει η ανθρωπότητα από το 1940-45 παρόμοια πρόκληση», σημείωσε αναφορικά με την πανδημία του κοροναϊού, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά και μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στα αντισηπτικά πάμε πάρα-πάρα πολύ καλά. Η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 750 χιλ. τεμάχια την ημέρα».« Οι μάσκες είναι κυρίως εισαγόμενες, υπάρχει μικρή εγχώρια παραγωγή. Έχουν γίνει κάποιες παραγγελίες και θα υπάρχει βελτίωση», συμπλήρωσε.

Για τις προμήθειες των τραπεζικών συναλλαγών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «αυξάνεται ο τζίρος μιας δραστηριότητας τόσο εκεί μπορούν οι επιχειρήσεις να κάνουν καλύτερη τιμή». «Πλέον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τις όλες καταστάσεις που ζούμε, εξελίσσονται σε πολύ μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες», διευκρίνισε επιπρόσθετα. «Άρα ναι θα έπρεπε να συζητήσουμε εάν μπορούμε να πάμε σε ακόμα καλύτερες χρεώσεις δεδομένου ότι την πολύ καλύτερη κίνηση. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τις τράπεζες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η πανδημία του κοροναϊού είναι ένας σύγχρονος παγκόσμιος πόλεμος, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη πως «είναι το αντίστοιχο ενός παγκοσμίου πολέμου».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ευρώπη θα αντέξει την κρίση, απάντησε ότι «η Ευρώπη θα αντέξει».

Για τους μετανάστες, ο υπουργός δήλωσε: «Πρέπει να καταλήξουμε ο Μητσοτάκης είναι, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιός, φασίστας που κλείνει τα σύνορα και αρνείται το άσυλο ή είναι πολυπολιτισμικός, νεοταξίτης που θέλει να γεμίσει την Ελλάδα λαθρομετανάστες;»

«Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε. Έχουμε έναν ευρωπαίο πρωθυπουργό που κινείται πάνω στα πλαίσια των ευρωπαϊκών όρων. Εμείς είμαστε υποστηρικτές των κλειστών συνόρων με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη», τόνισε.

Ερωτηθείς για την επάρκεια τροφίμων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «τα τρόφιμα μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα». «Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι απόλυτα ελεγμένη και με ρυθμό σωστό», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε ότι αυτό που τον ανησυχεί πιο πολύ είναι «το ποια θα είναι η εξέλιξη του κοροναϊού στην Τουρκία και τι επίπτωση θα έχει αυτό στην οικονομία τους παρά οι προκλήσεις προς εμάς».

«Εμάς δεν μας συμφέρει η καταστροφή της Τουρκίας σε κανένα επίπεδο, ούτε θέλουμε να δεινοπαθήσει ο τουρκικός λαός ούτε να καταστραφεί η οικονομία τους», αν’εφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η αστάθεια στην Τουρκία θα φέρει αστάθεια στην περιοχή όμως η ταχύτητα εξάπλωσης του κοροναϊού δημιούργει συνθήκες πολύ μεγάλης υφέσεως της τουρκικής οικονομίας η οποία ήταν ήδη σε δύσκολη φάση», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.