Στις αρχές του 2021 θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι αν συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, θα χαλαρώσουν ορισμένα μέτρα, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

 Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Απαντώντας αναφορικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη λειτουργία του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δούλεψαν. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο με τη μέθοδο click away».