«Στα τελικά κείμενα θα δίνεται ένα περιθώριο 10 ημερών και στη συνέχεια θα ενημερώνεται ο συμβολαιογράφος», διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Τα συναινετικά διαζύγια θα εκδίδονται το επόμενο διάστημα με ένα κλικ, παρουσία των δικηγόρων που θα μεταφέρουν τα αιτήματα των συζύγων
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοράη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε πως στα τελικά κείμενα θα δίνεται ένα περιθώριο 10 ημερών και στη συνέχεια θα ενημερώνεται ο συμβολαιογράφος.

Για το κτηματολόγιο, ο υφυπουργός ανέφερε πως επιταχύνονται οι διαδικασίες και προχωρούν νέα κτηματολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα.

Για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει και δεν έχουν κάνει εμβόλιο, είπε ότι θα λάβουν μήνυμα ακύρωσης του εμβολιασμού τους. Ακόμη τόνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση και στη συνέχεια νόσησαν. Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς συνέστησε υπομονή για δύο τρεις ημέρες μέχρι να λάβουν το μήνυμα ακύρωσης.

Αναφορικά με την εκτύπωση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού στο οποίο δεν εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο, σημείωσε πως έχει δοθεί οδηγία να εκδίδεται από τα ΚΕΠ.

Τέλος, εκτίμησε ότι αρχές Ιουλίου θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα στη χώρα με τους εμβολιασμούς.