Τι είπε για τα πλαστά πιστοποιητικά

Για τον εμβολιασμό και τον χρόνο που έχει περάσει από τη δεύτερη δόση του εμβολίου μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όταν ρωτήθηκε εάν τίθεται θέμα ημερομηνίας λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε πως είναι μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα που έχει ξεκινήσει.

«Να τρέξει να κάνει την τρίτη δόση»

«Θεωρώ ότι κάποια στιγμή αυτό θα προσδιοριστεί. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι προστατευμένος και ασφαλής αυτός που έκανε το εμβόλιο, για παράδειγμα, πριν από έναν χρόνο, οπότε αφενός είναι πολύ καλό για κάποιον να τρέξει να κάνει την τρίτη δόση, από την άλλη το επόμενο διάστημα, η επιστημονική κοινότητα θα βάλει και το πλαίσιο», είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά

Τέλος, αναφορικά με τις υποθέσεις των πλαστών πιστοποιητικών, ο κ. Γεωργαντάς, υπογράμμισε ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή διασταυρώνοντας τα στοιχεία να εντοπιστούν ύποπτες για παραβατική συμπεριφορά κινήσεις.

«Όλες οι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν έγιναν μετά τις 16 Ιουλίου, που είχε ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Κάποιος που διαμένει στην Αθήνα και υπηρετεί σε νοσοκομείο εκεί, είναι τελείως αδικαιολόγητο να βρεθεί στην Καρδίτσα και να κάνει τον εμβολιασμό του σε ένα κέντρο εκεί και μάλιστα και τις 2 φορές. Όταν αλλάζει κανείς τον Τ.Κ. του, ειδικά την περίοδο που τα εμβόλια ήταν διαθέσιμα παντού, μετά τις 15 Ιουλίου, γεννά υποψίες. Οι λίγοι επίορκοι που είχαν την δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα και ήταν καθήκον τους να το χειριστούν αλλά παραβίασαν τον όρκο τους, θα εντοπιστούν. Θεωρώ ότι έχει τελειώσει αυτή η ιστορία».