Τι είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία

«Θέλουμε διαδικασία βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις. Θέλουμε να ξαναγίνουμε ελκυστικοί»
, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, σε συνέντευξή της, το πρωί του Σαββάτου, στην ΕΡΤ.

Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «αυτό που ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία ανοιχτή, μαζική διαδικασία τηρώντας και το καταστατικό. Προσπαθήσαμε να μην αποκλείσουμε κανένα από τους υποψηφίους με βάση το καταστατικό γιατί θέλουμε την πιο δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία. Στην κάλπη λοιπόν στις 5 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πράγματα. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν» ενώ επισήμανε την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία «όποιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε θλιβερή υπόθεση τις ενέργειες από εταιρεία δημοσκοπήσεων τις οποίες κατήγγειλε και υπογράμμισε: «Η καλύτερη απάντηση είναι η κάλπη. Η υπόθεση του Κινήματος Αλλαγής δεν θα κριθεί στα δικαστήρια, θα κριθεί στις κάλπες. Εμένα με ενδιαφέρει να έχουμε μία ανοιχτή, μαζική διαδικασία τηρώντας και το καταστατικό».

Πυρά κατά Μητσοτάκη 

Συμπλήρωσε πώς την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του χτυπά τη μεσαία τάξη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, ανακάμπτει και επιστρέφει η σοσιαλδημοκρατία και οι ιδέες της σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς, κι άρα «τώρα είναι η ώρα για το Κίνημα Αλλαγής να κάνει το βήμα μπροστά και το άλμα που περιμένουμε γιατί μας αξίζει».

Σχολίασε ακόμη το κύμα ακρίβειας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση όπου υποστήριξε πώς είναι προσωρινά και ανεπαρκή. «Οι ανακοινώσεις τους αφορούν επιδότηση τριών μηνών. Δεν αφορούν τις τιμές των προϊόντων που βρίσκονται στο Θεό», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε συνολικό πλέγμα μέτρων για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για να ανακοπεί η άνοδος των τιμών σε αγαθά και στην ενέργεια.