«Να πάρει τώρα μέτρα η κυβέρνηση», επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Να πάρει μέτρα τώρα, γιατί «ο ιός δεν κάνει διακοπές»
, καλεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά, σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «η απειλή του COVID-19 μεγαλώνει, όπως προκύπτει από τα στοιχεία όλων αυτών των ημερών. Παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει τώρα, πριν αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς εξελίξεις του περσινού φθινοπώρου».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζητά «το βάρος πρέπει να δοθεί στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, που έχει μειωθεί σημαντικά. Στοχευμένη ενημερωτική εκστρατεία, ειδικά στις τουριστικές περιοχές και δυνατότητα εμβολιασμών επί τόπου. Κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σπίτια ανθρώπων που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και σε ορεινές ή απομακρυσμένες περιοχές. Αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και των μέτρων στις τουριστικές περιοχές. Εφαρμογή των νόμων για τις μονάδες υγείας και τις κοινωνικές δομές».

«Το πιο σημαντικό, όμως, θέμα είναι η προετοιμασία και οργάνωση του ΕΣΥ, που πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί. Μέτρα τώρα. Ο ιός δεν κάνει διακοπές», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί   πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά 

-Στις 12:00 επίσκεψη στο χωριό Πεύκες και μισή ώρα αργότερα στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.
– Στις 13:30 επίσκεψη στο Δημαρχείο Πύργου
– Στις 14:00 συνάντηση με εθελοντές στο Πάρκο Ξυστρή.