Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με επικοινωνιακά σόου

Με τις εξελίξεις στη διαχείριση της πανδημίας
, επιτέθηκε στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αποτυχία, κατά την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση που αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Η κ. Γεννηματά ανάφερε ότι «τρεις μήνες πριν μας λέγατε ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο, οι εμβολιασμοί προχωρούν, η χώρα ανοίγει με ασφάλεια για τον τουρισμό».

Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα

«Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:
«Το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί. Η πανδημία είναι εδώ και χθες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων», σημείωσε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε:

«Οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν. Την περίοδο του καλοκαιριού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Δεν έχει στήριξη το ΕΣΥ για να αντέξει το επόμενο διάστημα. Δεν καταφέρατε να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Αποδείχτηκε η ανικανότητα του επιτελικού κράτους

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στο θέμα της συζήτησης που αφορά την διαχείριση των πυρκαγιών, σημείωσε ότι «η καταστροφή από τις πυρκαγιές είναι πρωτοφανής» και «αποδείχτηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε», ενώ, απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό είπε:

«Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με επικοινωνιακά σόου. Η συγγνώμη σας ήταν προσχηματική. Οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν, με απομάκρυνση από τις θέσεις τους των υπευθύνων υπουργών».

«Μας είπατε εδώ ότι πετύχατε τους στόχους σας, με τα δάση να καπνίζουν ακόμη. Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», συνέχισε η Φώφη Γεννηματά.

«Το 2007 έφταιγε ο στρατηγός άνεμος, το 2021, με άπνοια, θυμηθήκατε την κλιματική κρίση, αλλά δεν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε καμένες εκτάσεις από πυρκαγιές», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.