Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλη την εξουσία της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών

Για την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δεσμεύτηκε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι θα επιστρατευτούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει αναθέσει στο υπουργείο Οικονομικών τη χρήση «της ψήφου και της φωνής» των ΗΠΑ για την προώθηση στων στόχων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων, αλλά και την ανάληψης δράσης για τον τερματισμό της χρηματοδότησης των ορυκτών καυσίμων.

Η Γέλεν έδωσε έμφαση στην προσοχή που ίδια προσδίδει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας, σε μία ψηφιακή συνάντηση με Χριστιανούς και Εβραίους θρησκευτικούς ηγέτες, αλλά και με τη μη κυβερνητική οργάνωση Jubilee USA Network, η οποία προωθεί την ελάφρυνση του χρέους των φτωχών χωρών.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου των Οικονομικών, η Γέλεν «υποστήριξε ότι οι φτωχοί σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτοί που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική αλλαγή, αλλά θα υποφέρουν περισσότερο από αυτή».

«Η ίδια υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλη την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Η Γέλεν υπογράμμισε ότι η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε την εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής ανισότητας, ενώ οι χώρες με χαμηλά εισοδήματα θα χρειαστούν διεθνή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την Covid-19.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ΗΠΑ θα εργαστούν από κοινού με τους συνεργάτες τους σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης μέσω της ομάδας των χωρών G20 για ένα μορατόριουμ χρέους, αλλά και για την υιοθέτηση ενός κοινού πλαισίου, ώστε οι χώρες να βοηθηθούν στην αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Πηγή: parapolitika.gr