Τις φωτογραφίες κυκλοφόρησε η Naval Group – Η δεύτερη φρεγάτα που θα κατασκευαστεί είναι η FDI «Κίμων», η οποία θα ενισχύσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη η Naval Group τις πρώτες φωτογραφίες της φρεγάτας FDI (Άμυνας και Επέμβασης) [email protected], η οποία θα παραχωρηθεί στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, φέροντας την ονομασία «Ναύαρχος Ρονάρ».

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, διακρίνεται η φρεγάτα να βγαίνει από το κατασκευαστικό κέντρο του ναυπηγείου στη Λοριάν, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση της Naval Group, το πλοίο φέρει ολοκληρωμένο τον ιστό με το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire 500, το οποίο μπορεί, βάσει προδιαγραφών, να εγκλωβίζει πολλαπλούς στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων.

fregata_1
fregata_2
fregata_3

Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη φρεγάτα που θα βγει από το ίδιο ναυπηγείο σε περίπου ένα έτος, θα παραχωρηθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με την ονομασία «Κίμων» προς τα τέλη του 2024.

fregata_4_2

Παρών στην τελετή καθέλκυσης ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπενθυμίζεται πως στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI FR1, η οποία προορίζεται για τις ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας, παρέστη τη Δευτέρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, η καθέλκυση της πρώτης παγκοσμίως ψηφιακής φρεγάτας Άμυνας και Επέμβασης FDI FR1, η οποία προορίζεται για τις ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας, σε συνδυασμό με την πρόσκτηση των νέων φρεγατών για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ταυτόχρονα με την άφιξη των αεροσκαφών RAFALE, υπογραμμίζει την ισχυρή θέληση των δύο χωρών «να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους για τη σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

panagiotopoulos_2

Αποτελεί επίσης «ένα ορόσημο στην πορεία υλοποίησης του στρατηγικού οράματος δύο εταίρων προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, η οποία συμβάλλει επίσης, ουσιαστικά, στην ενίσχυση της διατλαντικής συμμαχίας. Ενίσχυση που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ, μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τον αναθεωρητισμό στην περιοχή μας, που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου».

fregata_5
fregata_6

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την πρόοδο της ταυτόχρονης ναυπήγησης, στα ναυπηγεία της «Naval Group», της δεύτερης φρεγάτας Άμυνας και Επέμβασης, που προορίζεται για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και χαιρέτισε τη συνεργασία της Naval Group με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, «ως άλλωστε προβλέπεται και στη συμφωνία για την εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Προσβλέπουμε στη διεύρυνση της συνεργασίας αυτής, ώστε να επεκταθεί σε περισσότερες εταιρείες και περισσότερα προγράμματα, θα ήθελα δε να αναγνωρίσω την καθοριστική συνεισφορά του γαλλικού υπουργείου Άμυνας σε όλα τα στάδια υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων μεταξύ των δύο κυβερνήσεών μας», παρατήρησε περαιτέρω…

panagiotopoulos_2_2

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε στον Γάλλο ομόλογο του κάθε επιτυχία στο έργο του και στους στόχους και επιδιώξεις της Γαλλίας, ιδιαίτερα για την ευρωπαϊκή άμυνα και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της.