«Οι παρευρισκόμενοι θα πληρώσουν πρόστιμα επειδή δεν τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα. Ο διοργανωτής και ο manager συνελήφθησαν », δήλωσε η αστυνομική δύναμη της πόλης

Οι γαλλικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο σε πάνω από 110 άτομα που γευμάτιζαν σε ένα παράνομο εστιατόριο αργά την Παρασκευή για παραβίαση των μέτρων για την COVID-19, λίγες μέρες μετά την άρνηση της κυβέρνησης ότι οι υπουργοί παρευρέθηκαν σε παρόμοια δείπνα.

To χρονικό της εφόδου

Η «έφοδος» στο 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν η τελευταία αστυνομική δράση εναντίον εστιατορίων που παραβιάζουν τους κανόνες του lockdown για να προσφέρουν στους θαμώνες ένα κομμάτι προ-πανδημικής ζωής (σ.σ. diners clandestins, παράνομα δείπνα). Εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες έχουν κλείσει εδώ και μήνες και η δημόσια απογοήτευση αυξάνεται εν μέσω ενός τρίτου εθνικού απαγορευτικού και ενός άλλου κύματος λοιμώξεων από τον κοροναϊό.

«Οι παρευρισκόμενοι θα πληρώσουν πρόστιμα επειδή δεν τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα. Ο διοργανωτής και ο manager συνελήφθησαν », δήλωσε η αστυνομική δύναμη της πόλης στο Twitter.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, δεκάδες τιμωρήθηκαν για δείπνο σε ένα εστιατόριο στο προάστιο Saint-Ouen του Παρισιού το μεσημέρι της Παρασκευής. Η κυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν απέρριψε τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό M6 από έναν επιχειρηματία, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι είχε φιλοξενήσει πολλά παράνομα δείπνα στα οποία συμμετείχαν υπουργοί.

Ο επιχειρηματίας, Πιερ-Ζαν Σαλενσόν, παραιτήθηκε αργότερα από τους ισχυρισμούς του σχετικά με την παρουσία των υπουργών, αλλά το θέμα συνέχισε να κυνηγά την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι κάποιος υπουργός είχε παρευρεθεί σε παράνομο δείπνο.

Ο Σαλενσόν προσήχθη από την αστυνομία για ανάκριση την Παρασκευή, αλλά υποβάθμισε το συμβάν. «Η αστυνομία είναι υπέροχοι άνθρωποι», είπε στους δημοσιογράφους. «Δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή ανάκριση».

Πηγή: parapolitika.gr