Για το υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφορικά με την διερεύνηση ενδεχόμενων έκνομων πράξεων σε βάρος ασυνόδευτων παιδιών, μίλησε σε συνέντευξή του ο Τάσος Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γαϊτάνης, μιλώντας στον ALPHA 98,9, αναφέρθηκε επίσης στις αποκαλύψεις για τον κ. Λιγνάδη και στην εκμετάλλευση του ζητήματος από το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτικούς λόγους.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι το 2019 η κυβέρνηση άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα, ενώ επισήμανε ότι σήμερα η ειδική γραμματέας κα Ε. Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία, όπου ζητά την διερεύνηση καταγγελιών για ενδεχόμενες έκνομες πράξεις κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων παιδιών. Ακολούθως σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι δεν τίθεται ζήτημα για την κα. Μενδώνη. Ειδικότερα σημείωσε ότι όσα έρχονται στην δημοσιότητα είναι επαίσχυντα και απολύτως καταδικαστέα. Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, σχολίασε.

Επεσήμανε ότι μέσω της πρωτοβουλία της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του υφυπουργείου Αθλητισμού, η κα. Μπεκατώρου πρώτη βρήκε το βήμα να κάνει την καταγγελία της και από εκεί και πέρα ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι όλων αυτών των καταγγελιών που έχουμε σήμερα. Διευκρίνισε δε ότι μόλις έγινε η καταγγελία στη δικαιοσύνη για τον κ. Λιγνάδη, την ίδια μέρα παραιτήθηκε και η παραίτηση του έγινε αποδεκτή. Άρα ποια είναι η συγκάλυψη, διερωτήθηκε. Ταυτόχρονα τόνισε ότι το υπουργείο πολιτισμού επικοινώνησε με τις δικαστικές αρχές, με την κα. Μενδώνη να θέτει στη διάθεση τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και την ίδια για να καταθέσει το οτιδήποτε.

Κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει στην επιφάνεια μια χυδαία εκμετάλλευση από το ΣΥΡΙΖΑ που για μικροκομματικούς λόγους μιλάει για συγκάλυψη και αυτό, όπως υποστήριξε, συνιστά βαρύτατη ηθική κατάπτωση. Το αποτέλεσμα είναι, είπε, να ταυτίζεται με χυδαιότητες που προσβάλλουν την ίδια τη Δημοκρατία.