Τι είπε η πρώην παίκτρια του ριάλιτι για την επιλογή των παικτών

H Φραντζέσκα Μελά έγινε πανελληνίως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στον δεύτερο κύκλο του Big Brother, πριν από δεκαοχτώ χρόνια. Με αφορμή την επιστροφή του ριάλιτι στον ΣΚΑΪ, μίλησε στο κυπριακό περιοδικό «Beautiful People» και σχολίασε την πρεμιέρα του Big Brother, αλλά και τους παίκτες. Η πρώην παίκτρια τόνισε πως απογοητεύτηκε από αυτό που είδε, ωστόσο περιμένει να δει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια.
Δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν μετά το «Big Brother 2» όπου και συμμετείχες. Τι μνήμες σού ξύπνησε η επιστροφή του παιχνιδιού;
Περίμενα πώς και πώς να ξεκινήσει το παιχνίδι και να το παρακολουθήσω. Είχα μεγάλη αγωνία! Ξύπνησαν πάρα πολλές μνήμες και συναισθήματα του παρελθόντος πολύ όμορφα. Ένιωσα σαν να ξανάμπαινα στο παιχνίδι, θυμήθηκα τους συμπαίκτες μου, τις όμορφες στιγμές που περάσαμε, τις αγωνίες, τις χαρές, τις στεναχώριες. Έκανα μεγάλο flashback.

Θα το παρακολουθείς ή δεν θα είναι στις προτεραιότητές σου;
Παρακολούθησα την πρεμιέρα μέχρι τη μέση, αλλά και το δεύτερο επεισόδιο. Απογοητεύτηκα λίγο. Βέβαια είναι η αρχή και θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί.

Πώς σου φάνηκε η επιλογή των παικτών;
Η επιλογή των παικτών δεν έγινε τυχαία όπως και τότε. Επιλέχθηκαν αντίθετοι και αντιφατικοί χαρακτήρες με σκοπό να προκληθούν εντάσεις και σχόλια, με αποτέλεσμα την τηλεθέαση. Δεν υπάρχει σύγκριση με τότε, αλλά δικαιολογημένα γιατί η κοινωνία μας μετά από μία εικοσαετία άλλαξε και γενικά σκλήρυνε, ενώ έσπασαν και πολλά ταμπού. Εμείς τότε ήμασταν πιο αγνοί στις συμπεριφορές μας χωρίς να προσπαθεί κάποιος να δημιουργήσει εντυπώσεις, αν και η φύση του παιχνιδιού είναι ανταγωνιστική. Λειτουργούσαμε περισσότερο σαν ομάδα, σαν οικογένεια. Στεναχωριόμασταν όταν προτείναμε κάποιον για να αποχωρήσει και τα θέματα που συζητήσαμε και οι χαρακτήρες ήταν πιο ταυτόσημοι με το μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών.

Αλήθεια, μετάνιωσες που πήρες μέρος στη δεύτερη σεζόν του «Big Brother»;
Καθόλου! Γενικά δεν μετανιώνω για τις επιλογές που κάνω. Ήταν μία εμπειρία που θα τη θυμάμαι για πάντα και μου έμαθε πολλά. Βρέθηκα εκεί τυχαία και τόσο γρήγορα, δεν μπήκα ούτε για το έπαθλο ούτε για τη δημοσιότητα. Το είδα σαν μία εμπειρία που συμβαίνει μία φορά στη ζωή σου και λόγω της φύσης του χαρακτήρα μου μού αρέσει να δοκιμάζω νέες εμπειρίες. Ήταν και η νεανική μου αφέλεια και ήθελα να το ζήσω.

Πήρες μέρος στη δεύτερη σεζόν του παιχνιδιού που ήταν εξίσου πετυχημένη όσο η πρώτη. Ήταν διαχειρίσιμη η τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα;
Η αναγνωρισιμότητα που προσέφερε εκείνη την εποχή το παιχνίδι ήταν τρομακτικά μεγάλη και ήταν δύσκολο να τη διαχειριστείς. Δεν μπορούσα να βγω στον δρόμο ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου. Με την καλή έννοια το λέω. Η αγάπη του κόσμου ήταν και ακόμα είναι συγκινητική. Άνθρωποι της τηλεόρασης ή του θεάματος που θαύμαζα με ήξεραν, με έκαναν παρέα, ενώ ήμουν ένα κορίτσι από την Κύπρο που μέχρι χθες δεν ήξερε κανείς.

Σου άνοιξε πόρτες η συμμετοχή σου στο ριάλιτι;
Είχα πάρα πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες μετά το παιχνίδι. Μη ξεχνάμε ότι τότε δεν υπήρχε η οικονομική κρίση που υπάρχει τώρα. Ασχολήθηκα με την τηλεπαρουσίαση, με το τραγούδι, έκανα φωτογραφίσεις, διαφημίσεις, παρουσιάσεις κ.τ.λ. Πολλά πράγματα δεν τα εκμεταλλεύτηκα σωστά λόγω της νεανικής μου αφέλειας και ίσως όχι με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Γενικά, όμως, είμαι ευγνώμων για όσα ήρθαν στη ζωή μου.

Πηγή: parapolitika.gr