Έχει ήδη εντοπιστεί σε 80 χώρες

Mεγάλη ανησυχία εκφράζουν οι ειδικοί αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη
Δέλτα, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν αποκλείεται να είναι κυρίαρχη η συγκεκριμένη μετάλλαξη το επόμενο διάστημα παγκοσμίως. Ήδη έχει εντοπιστεί σε 80 χώρες.

Φόβος για τη δυναμική της μετάλλαξης

Η Βρετανία, έχει αναφέρει απότομη αύξηση των λοιμώξεων από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Η εξέλιξη αυτή, είναι που καθυστερεί την άρση των μέτρων όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Στη Γερμανία, την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη Μεγάλη Βρετανία επικαλέστηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να δικαιολογήσει την προσεκτική στάση που τηρεί η Γερμανία σε ό,τι αφορά το άνοιγμα στις εναέριες μετακινήσεις. Από την πλευρά το υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι το 50% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση και το 29,6% με τις δύο δόσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι αυτό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Στην Ελλάδα πάντως, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί με γρήγορο ρυθμό ο εμβολιασμός των πολιτών. Σημειώνουν δε, πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα, το Σάββατο ο δείκτης θετικότητας υποχώρησε κάτω από το 1%.

Πηγή: parapolitika.gr