Αποκαλυπτικός για τον «πόλεμο» που διεξάγεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης , μιλώντας στην εκπομπή Mega Magazino με τον Θανάση Φουσκίδη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλεσε αυριανιστή και νεοαυριανιστή τον Κώστα Βαξεβάνη, αναφερόμενος στην όλη κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον εκδότη της εφημερίδας Documento.

«Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιάσω καμία συζήτηση με τον κύριο Βαξεβάνη» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας την πολεμική που δέχθηκε αναφορικά με την ερώτηση για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ όταν είχε χαρακτηρίσει «πολιτικά άστοχο» να γίνεται αναφορά αποκλειστικά στην εφημερίδα Documento».

Ο Πάνος Σκουρλέτης κλείνοντας τη συνέντευξή του, είπε με νόημα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο χώρος του (ενν. η Αριστερά) έχουν αντισώματα «στον αυριανισμό και τον νεοαυριανισμό».

Η συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στο Mega και όσα ανέφερε για τον Κώστα Βαξεβάνη  επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Η κόντρα, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, έχει και τον Αλέξη Τσίπρα ως μία βασική παράμετρο αφού σχετίζεται άμεσα με την σύγκρουση  που είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του κόμματος, η οποία έχει εκδηλωθεί ουκ ολίγες φορές, με τον Κώστα Βαξεβάνη να έχει πάρει ανοιχτά το μέρος της μίας πλευράς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα γενέθλια του Παύλου Πολάκη ήταν παρών μαζί με κορυφαία στελέχη της μίας τάσης του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: parapolitika.gr