Ο αγαπημένος παρουσιαστής όπως φαίνεται από το σημείο που βρίσκεται παρακολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση που έγινε σήμερα το κέντρο της Αθήνας.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, τιμά την σημερινή μεγάλη μέρα  για την Ελλάδα μέρα και ποζάρει φορώντας φουστανέλα, δίπλα στην ελληνική σημαία και με φόντο το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο γνωστός παρουσιαστής κάτω από τη φωτογραφία του με την φουστανέλα, παραθέτει κείμενο εξηγώντας ποια είναι η ιστορία αυτού του παραδοσιακού ανδρικού ενδύματος.

Ο αγαπημένος παρουσιαστής όπως φαίνεται από το σημείο που βρίσκεται παρακολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση που έγινε σήμερα το κέντρο της Αθήνας.

Διάβασε την ανάρτησή του

Φουστανέλα. Η φουστανέλα είναι παραδοσιακό ανδρικό ένδυμα, των ποιμενικών κυρίως ομάδων, στα Βαλκάνια. Πρόκειται για μια κοντή επί το πλείστον πολύπτυχη λευκή φούστα, η οποία κατασκευάζεται από πολλά ορθογώνια τρίγωνα τεμάχια υφάσματος, που ράβονται μεταξύ τους ίσιο με λοξό και μετά σουρώνονται στη μέση. Τις πιο πολλές φορές η φουστανέλα κατασκευάζεται σε δύο ξεχωριστά τμήματα και δένει στη μέση δεξιά και αριστερά.

Το γεγονός ότι οι παλαιότερες φουστανέλες είχαν κορμί, ήταν λιγότερο πτυχωτές και μακριές ως τη μέση της γάμπας, κάνει πιο πιθανή την προέλευσή της από το πουκάμισο,  ενώ ανάγει την ιστορική προέλευση της ως εξέλιξη ενδυμασίας ακόμη και στην εποχή της αρχαιότητας και συγκεκριμένα από τον ανδρικό δωρικό χιτώνα, ωστόσο περί αυτού του θέματος υπάρχουν διάφορες απόψεις. Το ρούχο χρησιμοποιήθηκε και από τους Βλάχους  και από τους Αλβανούς, ιδίως από τους Τόσκηδες, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από τους Αρβανίτες καθώς και από Ηπειρώτες, Θεσσαλούς, Ρουμελιώτες και Πελοποννήσιους κυρίως.

Πηγή: parapolitika.gr