Για ένα πρόγραμμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου

Την πρόταση του καθηγητή του London School of Economics and Political Science (LSE) και εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του νέου κοροναϊού, Ηλία Μόσιαλου, σχετικά με την εφαρμογή ενός προγράμματος με την επωνυμία “Φώφη Γεννηματά” για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι υιοθετεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η πρόταση του Ηλία Μόσιαλου

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει: «Η δημόσια ζωή της χώρας είναι πολύ φτωχότερη από σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην πολιτική μόνο, γιατί η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ευρύτερα τι σημαίνει να είσαι όχι μόνο σημαντική πολιτικός αλλά και αξιοπρεπής και γενναία γυναίκα. Ως το τέλος. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει ‘Φώφη Γεννηματά’».

«Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία ‘Φώφη Γεννηματά’. Εγώ το υιοθετώ και θα το προωθήσω. Είναι μια πολύ καλή ιδέα και μπράβο στον κ. Μόσιαλο που την είχε» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ