Μπλοκάρουν το Open τα media shop

-Ένα αναμενόμενο πρόβλημα αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες ο τηλεοπτικός σταθμός Open του Ιβάν Σαββίδη, που συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τις χαμηλές πτήσεις που καταγράφει στους πίνακες τηλεθέασης. Οι ιθύνοντες του καναλιού στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν είχαν προεξοφλήσει μια σχετικά ρεαλιστική τηλεθέαση στα media shop. Με βάση αυτή έλαβαν κάποιες προκαταβολές από τις διαφημιστικές. Εσχάτως όμως οι διαφημιστές διαπιστώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να «κάψουν» τα χρήματα που έχουν δώσει στο κανάλι του Σαββίδη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να «πατήσουν» φρένο, εξέλιξη που ήδη δημιουργεί ένα πρώτο ζήτημα στο cash flow της επιχείρησης.

-Το χειρότερο όλων έχει να κάνει με την απαισιοδοξία που επικρατεί στους κόλπους των διαφημιστών και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν σε σχέση με την τηλεθέαση του Open. Απολύτως λογικό αφού βλέποντας το πρόγραμμα του καναλιού αντιλαμβάνονται ότι τα νούμερα ενδεχομένως να είναι και χαμηλότερα από φθινόπωρο. Το κλείσιμο της κάνουλας από τις διαφημιστικές, σε συνδυασμό με την απροθυμία του Σαββίδη να βάλει το χέρι στην τσέπη (εκ νέου), επαναφέρει στους διαδρόμους του καναλιού των εφιάλτη των καθυστερήσεων ακόμη και στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η σύσκεψη, ο Παναγιωτόπουλος και το τσουνάμι των αποχωρήσεων
-Εκτός από την απροθυμία της ιδιοκτησίας να ρίξει ζεστό χρήμα στο Open, εκείνο που έχει αρχίσει να προβληματίζει του ιθύνοντες του καναλιού είναι το κύμα των μαζικών αποχωρήσεων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Ήδη έχουν αποχωρήσει περί τα εννέα στελέχη, ενώ στο παρασκήνιο ακούγεται ότι ετοιμάζονται να φύγουν τέσσερις τουλάχιστον παρουσιαστές εκπομπών. Προ ημερών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντικών στελεχών, με τον διευθυντή ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο να εγκαλεί την διευθύντρια προγράμματος Μαρία Σαγανά, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει «φρέσκο» πρόγραμμα στο κανάλι.

-Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες ο επικεφαλής του ενημερωτικού που άρχισε να αντιλαμβάνεται τα μελλούμενα, υποστήριξε ότι ένας από τους λόγους που αρχίζουν να «πέφτουν» και οι ειδήσεις έχει να κάνει με το γεγονός των επαναλήψεων. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, με αποτέλεσμα ο ένας να τα ρίχνει στον άλλο, αφού κανείς δεν τολμά να αποδώσει ευθύνες στον βασικό υπεύθυνο που είναι ο ιδιοκτήτης του καναλιού.

! Προχθές το βράδυ υπήρξε συνάντηση στελεχών του Open με ανθρώπους της Nova. Κατά πάσα πιθανότητα το δείπνο αφορούσε τον ΠΑΟΚ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αφού δεν νομίζω ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, θα συζητούσε έστω και για πλάκα (αυτό που διακινούν οι άνθρωποι του Ιβάν), το ενδεχόμενο να εξαγοράσει το Open.

Ικανοποίηση CVC για Σπυρίδη
-Όταν ο Δημήτρης Σπυρίδης του Metropolitan ανακοίνωσε την πώληση του νοσοκομείου στο αμερικανικό fund CVC, οι περισσότεροι προσπαθούσαν να δώσουν απαντήσεις σε πρωτόγνωρα ερωτήματα, αφού είναι αλήθεια ότι η αγορά δεν είχε συνηθίσει τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις. Σήμερα το CVC ενδεχομένως να είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας επενδυτής, με τον Σπυρίδη να έχει δικαιωθεί για την επιλογή του και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν να δείχνουν διατεθειμένοι να διευρύνουν την εν Ελλάδι παρουσία τους.

-Και δεν αναφέρομαι μόνο στον τομέα της Υγείας, αλλά και σε άλλους, για τους οποίους άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον το CVC. Άλλωστε οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες είναι οι επενδυτές και δη εκείνοι που επέλεξαν σε «νεκρό» χρόνο τη χώρα μας για να ρίξουν τα λεφτά τους . Εκτός από τα νοσοκομεία και την εστίαση το CVC, άρχισε να ρίχνει κλέφτες ματιές και σε projects που συνδέονται άμεσα η έμμεσα με τον τουρισμό.

Ο εκπρόσωπος που εκθέτει τον Πλακιωτάκη
-Σας έχω γράψει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έχει χάσει για τα καλά τη μπάλα, αγνοώντας στοιχειώδη πράγματα που συμβαίνουν ακόμη και στον προθάλαμο του γραφείου του. Αυτό που υπέπεσε στην αντίληψη μου, δεν σχετίζεται μ αυτά, αφού το αξιολογώ ολίγον πιο σοβαρό. Τις τελευταίες μέρες συγκλονίζει το πανελλήνιο μια υπόθεση στη Ζάκυνθο με πρωταγωνιστή έναν εφοπλιστή και διάφορους άλλους που φέρονται ως συνεργοί του σε υπόθεση δολοφονίας. Ο ένας εκ των εμπλεκομένων (αν δεν κάνω λάθος ο βασικότερος) είναι διαπιστευμένος από τον εφοπλιστή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Και φυσικά είναι κάτι που αγνοεί ο Πλακιωτάκης, όπως και τα περισσότερα πλην διαφόρων ρουσφετιών στο Λιμενικό και στους ακτοπλόους.

Βρίζουν τον νεότερο Καραμανλή, άνθρωποι του πρεσβύτερου
-Κι όμως εσχάτως καταγράφω αρκετές περιπτώσεις αυτόκλητων υπερασπιστών του πρεσβύτερου Καραμανλή της Ραφήνας, που μιλούν απαξιωτικά για τον νεότερο της οικογένειας, υπουργό Κώστα Καραμανλή. Επ΄ αυτού υπάρχει εξήγηση, η οποία είναι σχετικά εύκολη, αν όχι αυτονόητη. Οι παλιοί του Καραμανλισμού άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι από τη στιγμή που πάτησε γερά στα πόδια του ο υπουργός Υποδομών, πολλαπλασιάζονται και οι πιθανότητες να μείνουν… άνεργοι. Πέραν τούτου βλέπουν ότι ο Κώστας του Αχιλλέα, δεν ανέχεται και αποδοκιμάζει με την πρώτη ευκαιρία τις πολιτικές γραφικότητες του Αντώναρου και των υπολοίπων που εμφανίζονται ως κληρονόμοι του Καραμανλισμού. Ο Καραμανλής junior δεν δείχνει να πολύκαταλαβαίνει ούτε από μηνύματα, ούτε από κουτσομπολιά, κυρίως όμως από πολιτικές γραφικότητες.

Πηγή: parapolitika.gr