Ο Γερμανός τον κατηγόρησε για πάγια τακτική

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε τάιμ άουτ μετά το πρώτο χαμένο σετ και πήρε την τσάντα του για να μεταφερθεί στα αποδυτήρια. Το γεγονός εξόργισε τον αντίπαλό του, ο οποίος τον κατηγόρησε για επικοινωνία με τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο Γερμανός τενίστας, Αλεξάντερ Ζβέρεφ υποστήριξε ότι πρόκειται για πάγια τακτική του Στέφανου, αλλά ο διαιτητής του εξήγησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να “κερδίσει” τον κόσμο, ο οποίος και αποδοκίμασε στη συνέχεια έντονα τον Τσιτσιπά, όταν επέστρεψε στο κορτ.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο Έλληνας πρωταθλητής φρόντισε να απαντήσει στον αντίπαλό του στη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως πήγε στα αποδυτήρια προκειμένου να μην αλλάξει σορτσάκι μπροστά σε όλους.

«Ο διαιτητής δεν έχει την καλύτερη φήμη ανάμεσα στους παίκτες. Ήθελα να πάω να αλλάξω στο τρίτο σετ, επειδή είχα ιδρώσει αρκετά. Δεν μπορούσα καν να κρατήσω τη ρακέτα μου. Ο διαιτητής αποφάσισε να μη μου δώσει αυτό το τάιμ αουτ, που ειλικρινά ήθελα για να πάω να αλλάξω όλα τα υγρά μου ρούχα, που καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν ιδανικό να συνεχίσω να παίζω με αυτά στο τρίτο σετ» ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Τα κατάφερα κάπως, αλλά δεν ήταν σωστό απ’ αυτόν που δεν με άφησε να πάω. Δεν ξέρω αν τον επηρέασε η αντίδραση του Ζβέρεφ ή αναφέρεται στους κανονισμούς, που δεν το νομίζω, αλλά θα το δω αργότερα. Σε έναν παίκτη πρέπει να επιτρέπεται να πηγαίνει στο μπάνιο σε κάθε σετ σύμφωνα με όσα γνωρίζω.

Ο διαιτητής από την πλευρά του, για κάποιο λόγο, ήθελε να αλλάξει τους κανόνες, κάτι που δεν ήταν σωστό. Είχα και στο παρελθόν θέματα με αυτόν το διαιτητή. Δεν γνωρίζω γιατί είναι τόσο απόλυτος και δεν ξέρω γιατί θέλει να είναι τόσο θρασύς με τους τρόπους και ξέρετε αυτό δεν είναι καλό.

Προσπαθούμε να παίξουμε τένις. Σίγουρα ιδρώνουμε πολύ δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό και την προσπάθεια μας αυτή δεν την εκτιμάει κανείς.

Ήδη το είπα. Δεν είναι κάτι τρελό, δεν είναι αστροφυσική. Πηγαίνω στα αποδυτήρια για να αλλάξω μπλούζα. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να αλλάξω το σορτσάκι μου στο κορτ, μπροστά σε όλους. Προτιμώ να το κάνω στα αποδυτήρια, για να αλλάξω κάλτσες και παπούτσια. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τρελό σε αυτό.

Είμαι ένας άνθρωπος που ιδρώνει λίγο παραπάνω από τους άλλους. Θεωρώ πως αυτό είναι αποδεκτό. Κάποιοι με δουλεύουν και κάνουν πλάκα γι’ αυτό, αλλά έτσι είναι. Οι άνθρωποι πρέπει να το καταλάβουν. Δεν θα σταματήσω να το κάνω, επειδή με κάνει και αισθάνομαι καλύτερα όταν βγαίνω στο κορτ για να ξεκινήσω το νέο σετ».

Πηγή: parapolitika.gr