Ο τούρκος υπουργός Άμυνας ανησυχεί και για… την ελληνική οικονομία

Για εξοπλιστική μανία κατηγορεί την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την ενόχλησή του για τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.


«Έχει ξεκινήσει η αγάπη για εξοπλισμούς, ανταγωνισμός για εξοπλισμούς, προσπάθεια για εξοπλισμούς… Λένε πως δεν είναι εναντίον της Τουρκίας. Ε, τότε λένε είναι εναντίον ποιου; Οι αξιωματούχοι μας δεν βρίσκουν την απάντηση εναντίον ποιού είναι; Εμείς λέμε πως η Τουρκία δεν είναι απειλή για τους συμμάχους της», ανέφερε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, απείλησε μάλιστα πως τόσο οι εξοπλισμοί όσο και η «αναζήτηση συμμάχων» από την Ελλάδα θα πλήξει τις διμερείς σχέσεις αλλά και τις σχέσεις των χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο Ακάρ εμφανίστηκε να δείχνει «ευαισθησία» και για την ελληνική οικονομία, προειδοποιώντας μας ότι οι εξοπλισμοί είναι σπατάλη και… θα δυσκολέψουν τη ζωή του ελληνικού λαού.

«Αυτός ο πόθος για εξοπλισμούς όπως και η αναζήτηση συμμαχιών ενώ είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, αυτά θα προκαλέσουν ζημιά και στις διμερείς σχέσεις μας αλλά όπως και στο ΝΑΤΟ. Θα πλήξουν την αξιοπιστία και θα είναι σπατάλη. Για την Ελλάδα θα είναι σπατάλη. Στην Ελλάδα όπως το λένε και οι πολιτικοί τους υπάρχει ένα οικονομικό πρόβλημα, όταν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα το να μπαίνουν σε περιπέτειες πρέπει να δουν πως αυτό θα δυσκολέψει τη ζωή του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.