Το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών διοργανώνεται την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοιού δεν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες οι νέοι αγρότες από όλη την Ευρώπη για το Συνέδριο.

Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι αφιερωμένο σε όλες τις νέες αγρότισσες και όλους τους νέους αγρότες που εργάζονται σκληρά για να μη διακοπεί η προμήθεια τροφίμων στην Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες και την αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας.

Η χώρα μας συμμετέχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών μέσω της Π.Ε.Ν.Α., της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Στη διαγωνιστική διαδικασία θα μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος της αυγοπαραγωγικής εταιρείας Tsakiris Family, Παύλος Τσακίρης, τον οποίο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του ως «έναν νέο αγρότη από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Μία ελληνική υποψηφιότητα που διεκδικεί με αξιώσεις μία διάκριση.»

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου θα αναδειχθούν και θα απονεμηθούν βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. «Ψηφιακή Γεωργία»: για την υιοθέτηση και διάδοση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων γεωργικών πρακτικών.

2. «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία»: για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

3. «Τρόφιμα»: για τη διάθεση προϊόντων διατροφής στην αγορά, την εφαρμογή επιχειρηματικών ιδεών στην τροφική αλυσίδα, στην παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία, διανομή, κατανάλωση και διάθεση τροφίμων.

Η δράση αυτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έχει εξελιχθεί σε θεσμό αποτελεί βήμα ανταλλαγής, προώθησης και ενθάρρυνσης βέλτιστων πρακτικών, εμπειριών και καινοτόμων ιδεών για τους νέους ευρωπαίους αγρότες.

Φέτος θα λάβουν μέρος πάνω από 200 νέοι αγρότες, από 21 κράτη μέλη της ΕΕ, που θα παρουσιάσουν τις υποψήφιες προς βράβευση προτάσεις τους.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος για τη Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη Janusz Wojciechowski, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Norbert Lins, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών Jannes Maes και ο Γενικός Γραμματέας της COPA-COGECA Pekka Pesonen.

Πηγή: parapolitika.gr