Άλμα στα 16,58μ. στην πέμπτη προσπάθεια για τον 25χρονο άλτη

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, και μάλιστα όχι από τα φαβορί, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, οι οποίοι, πάντως, επιφυλάσσουν συγκινήσεις στους Έλληνες αυτό το Σαββατοκύριακο αφού προκρίθηκαν στους τελικούς του τριπλούν και άλματος επί κοντώ αντιστοίχως. 

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος, που αγωνίστηκε με σύμβολο πένθους περασμένο στη φανέλα του για τα θύματα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, πανηγύρισε το μετάλλιο με άλμα στα 16,58μ. που έκανε στην προτελευταία προσπάθειά του. Ο 25χρονος άλτης φυλούσε το καλύτερο στο πέμπτο άλμα του και η δεύτερη θέση ήταν σαν πρώτη, αφού ο Πέδρο Πιτσάρδο έκανε άλμα στα 17,60μ., επίδοση που του χάρισε περίπατο το χρυσό μετάλλιο. Ο Πιτσάρδο είναι Κουβανός και αγωνίζεται για την Πορτογαλία, ενώ την τελευταία διετία έγινβε «χρυσός» ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης. 

Ο Μαξ Χες ήταν τρίτος, με άλμα στα 16,57μ., ως εκ τούτου ο Ανδρικόπουλος του έκλεψε τη δεύτερη θέση. Η Ελλάδα είχε διπλή εκπροσώπηση σε αυτόν τον τελικό και δύο άλτες στην οκτάδα. Ο για δεκαετίες κορυφαίος Έλληνας τριπλουνίστας, Δημήτρης Τσιάμης, στα 41 του έκανε άλμα 16,39μ. επίσης στην πέμπτη προσπάθεια και μπήκε στην έβδομη θέση. Ο Τσιάμης έψαχνε για χρόνια μια επιτυχία και κατόρθωσε να είναι δεύτερος στους Μεσογειακούς της Μερσίνης το 2013 και τρίτος, η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο.

Πηγή: parapolitika.gr