Τι ανάρτηση έκανε ο Damiano David των Maneskin, μετά τους ισχυρισμούς ότι έκανε χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της Eurovision 2021.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Eurovision 2021 με τον Ιταλό frontman των νικητών Maneskin, Damiano David και τις εικασίες πως έκανε χρήση ναρκωτικών κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, η EBU έδωσε οριστικό τέλος στο θέμα. Με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που έγινε στον τραγουδιστή βγήκε αρνητικό.

Ο ίδιος, ωστόσο, θέλησε να δώσει μια ιδιαίτερη, δική του απάντηση, με συγκεκριμένο αποδέκτη.

Επειδή το θέμα υποκινήθηκε κατά κάποιο τρόπο από την Γαλλία, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό, ο Damiano David μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram δημοσίευσε την ανακοίνωση της EBU γράφοντας: Voilà.

Η ανακοίνωση της EBU για τον Damiano David των Maneskin

«Μετά από ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπως της ζητήθηκε από την Ιταλική Αποστολή, διενήργησε επισταμένη έρευνα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων και ελέγχων όλων των διαθέσιμων βίντεο.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής τραγουδιστής των Måneskin υπεβλήθη εθελοντικά σε τεστ για την παρουσία ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το οποίο έλεγξε και η EBU.

Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στο Green Room και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε. Είμαστε ενοχλημένοι διότι ανακριβείς ισχυρισμοί που οδήγησαν σε fake news επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και άδικα επηρέασαν το συγκρότημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους Måneskin και να τους ευχηθούμε να έχουν τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας, τη RAI, για να δημιουργήσουμε μια φαντασμαγορική Eurovision του χρόνου στην Ιταλία.»

Πηγή: parapolitika.gr