Με ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το κανάλι SBS ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο για την συμμετοχή της Αυστραλίας στην Eurovision 2021.

Μακριά από το Ρότερνταμ και τη σκηνή της Eurovision 2021 αφήνει τελικά η πανδημία τη Montaigne, τη τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, με το κομμάτι «Technicolour» αλλά η Αυστραλία θα διαγωνιστεί κανονικά. εξ αποστάσεως.

Οι διοργανωτές της Eurovision ήταν βέβαιοι πως η πανδημία θα δημιουργούσε προβλήματα στην μετάβαση πολλών αποστολών στην Ολλανδία και ήδη αυτό συνέβη με την μακρινή Αυστραλία.

Με ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το κανάλι SBS ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο. Η εκπρόσωπος της Αυστραλίας δεν καταφέρνει τελικά να υπερπηδήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Στην Αυστραλία ισχύει αυστηρή απαγόρευση για τα ταξίδια στο εξωτερικό και για όλους τους πολίτες της μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Αλλά και η Ολλανδία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης, αφήνοντας όμως το περιθώριο εξαιρέσεων για επαγγελματικούς λόγους. Αυτά τα εμπόδια τελικά δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν.


Τεράστια απογοήτευση, όπως είναι φυσικό, εκφράζει η Montaigne μια που δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει το “Technicolour” στη σκηνή της Eurovision. Παρ΄ όλα αυτά δηλώνει έτοιμη να διαγωνιστεί, έστω και με το live-on-tape που έχει ήδη ετοιμάσει.

Πηγή: parapolitika.gr