Η ανακοίνωση της ΕΒU

Αρνητικός σε ναρκωτικές ουσίες διεγνώσθη ο τραγουδιστής των Maneskin και νικητής της φετινής Eurovision Νταμιάνο Νταβίν
, σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα social media πήραν φωτιά και οι πρώτες εικασίες για την εικόνα που μετέδωσε ο σκηνοθέτης και στην οποία ο τραγουδιστής έκανε μια κίνηση που έμοιαζε με χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσία στο τραπέζι της ιταλικής συμμετοχής, με πολλούς να αναρωτιούνται αν όντως έκανε κάτι τέτοιο.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η EBU η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος που έδωσε τη νίκη στην Ιταλία, θα περνούσε από τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του:

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

Πηγή: parapolitika.gr