Ο στίχος «Το Ποδόσφαιρο Επιστρέφει στο Σπίτι του» έχει γίνει ο ύμνος των Άγγλων οπαδών

Αρνητική απάντηση έδωσε η UEFA στο αίτημα να τραγουδήσει το «Three Lions» ο Φρανκ Σκίνερ πριν τον τελικό του Euro 2020, καθώς το εν λόγω κομμάτι ήταν το επίσημο της διοργάνωσης του 1996 που είχε φιλοξενηθεί σε αγγλικό έδαφος και θεωρήθηκε «unfair» προς τους Ιταλούς.

Ο τραγουδιστής των «Τριών Λιονταριών», Φρανκ Σκίνερ, δήλωσε ότι η UEFA είχε διαφορετικά σχέδια γι΄ αυτόν και τον Ντέιβιντ Μπάντιελ για να να παρουσιάσουν το δημοφιλές τραγούδι τους πριν από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κυριακής, μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ.

Το επιτυχημένο τραγούδι, που κυκλοφόρησε το 1996, επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια καθώς οι επιδόσεις της Αγγλίας βελτιώθηκαν, ανεβαίνοντας τα τσαρτς, καθώς οι οπαδοί άρχισαν να τραγουδούν τους στίχους όταν η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.


Ο στίχος «Το Ποδόσφαιρο Επιστρέφει στο Σπίτι του» έχει γίνει ο ύμνος των Άγγλων οπαδών και ο Skinner είπε ότι υπήρχε μια πρόταση να πει το τραγούδι πριν την έναρξη του αυριανού μεγάλου τελικού στο «Ναό του ποδοσφαίρου».

«Η UEFA είπε ότι δεν θα ήταν δίκαιο για τους Ιταλούς να το “ζήσουν”, ανέφερε ο Σκίνερ στο βρετανικό σόου «The Last Leg». Πριν ξεκινήσει το εναρκτήριο ματς του τουρνουά, που η Ιταλία αντιμετώπισε την Τουρκία στη Ρώμη, ο Ιταλός τενόρος, Αντρέα Μποτσέλι τραγούδησε το “Nessun Dorma”, παραδέχθηκε ο Σκίνερ.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει αίτημα την Παρασκευή αλλά αρνήθηκε καθώς το πρόγραμμα για την τελετή λήξης είχε ήδη ολοκληρωθεί.

«Κανένα πρόσθετο στοιχείο δεν μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτό το στάδιο λόγω του πολύ αυστηρού χρονοδιαγράμματος αντίστροφης μέτρησης και των λειτουργικών περιπλοκών πριν από τη σέντρα», τόνισε εκπρόσωπος της UEFA στο Reuters μέσω email.

«Το τραγούδι “Τα Τρία Λιοντάρια”‘ … είναι το τραγούδι των οπαδών που έχει επιλεγεί από τον Ποδοσφαιρική Ένωση της Αγγλίας και θα παιχτεί στη διάρκεια της προθέρμανσης των παικτών, όπως συνέβη και στους προηγούμενους αγώνες της Αγγλίας».

Πηγή: parapolitika.gr