«Παρηγοριά» για την Αγγλία

Το ποσό των 331 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η UEFA στις 24 εθνικές ομοσπονδίες των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στο EURO 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για αύξηση κατά 30 εκατομμύρια σε σχέση με τα χρήματα που μοιράστηκαν στο EURO 2016.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι τον τελικό καρπώθηκαν τα περισσότερα χρήματα. Η Ιταλία συνδύασε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ και η φιναλίστ Αγγλία, μπορεί να έμεινε με την πικρή γεύση του Γουέμπλεϊ, αλλά έβαλε στα ταμεία της 25 εκατομμύρια.

Κερδισμένο το Βέλγιο

Σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου θα λάβει 16,25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ Ελβετία και Τσεχία κέρδισαν με το σπαθί τους 14,75 εκατομμύρια έκαστη. Επιπλέον, η Ουκρανία καρπώθηκε το ποσό των 14,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ουαλία θα εισπράξουν από 12,25 εκατομμύρια, ενώ Γαλλία και Αυστρία από 12,75. Παράλληλα, η Ολλανδία θα λάβει 13,75 εκατομμύρια, η Δανία 18,25 και η Ισπανία 19,25.

Χρήματα και στους συλλόγους

Πάντως, εκτός από τις ομοσπονδίες, ωφελημένοι θα βγουν και οι σύλλογοι που «δανείζουν» παίκτες στις εθνικές ομάδες. Ρεπορτάζ από το εξωτερικό αναφέρουν ότι η UEFA θα μοιράσει στα κλαμπ ένα ποσό της τάξης των 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: parapolitika.gr