Ο βουλευτής Φάμελλος και τα ενεργειακά νομοσχέδια

-Εντύπωση και μάλιστα μεγάλη έχει προκαλέσει εντός και εκτός Βουλής η στάση που κρατά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόσο επί υπουργίας Χατζηδάκη, όσο και εσχάτως επί υπουργίας Σκρέκα στα ζητήματα της ενέργειας. Οι δύο νεοδημοκράτες υπουργοί έχουν φέρει ουκ ολίγα νομοθετήματα πολλά εκ των οποίων «ακουμπούν» άμεσα ή έμμεσα και τους επιχειρηματίες του χώρου. Όταν προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή τα σχέδια νόμου, συνήθως ο τέως υφυπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος αναλαμβάνει δράση απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη.

-Και ενώ είναι ιδιαίτερα σκληρός με αυτό το ύφος του φοβερού και τρομερού πολιτικού που τα γνωρίζει όλα, έχει παρατηρηθεί (όχι μόνο μία φορά) ότι όταν τα άρθρα των νόμων σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα γνωστών στον χώρο της ενέργειας επιχειρηματιών, γίνεται άλμα στην κριτική. Προφανώς, ο πρόεδρος Αλέξης έχει δώσει εντολή να μην ασχολούνται οι βουλευτές του με τέτοια θέματα. Δεν μπορώ να βρω άλλον λόγο πέραν τούτου, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι τόσο ο Φάμελλος, όσο και όλοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πάντα απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

! Από αξιόπιστη πηγή της πιάτσας πληροφορούμαι ότι ο παλιός συνεργάτης της Ντόρας (ναι της Μπακογιάννη) Αχιλλέας Ιωακειμίδης, ανέλαβε να συγκροτήσει τον «κλάδο» ESG για λογαριασμό της ΔΕΗ. Πρόκειται για ένα ικανό στέλεχος που διαθέτει όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την προσωπικότητα ενός τεχνοκράτη.

Εταιρεία επικοινωνίας πίσω από τα χτυπήματα σε Σκέρτσο
-Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα που αφορούν τον νέο υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Λες και το σύμπαν συνωμότησε και… εκεί που συνωμότησε κατέληξε στην απόφαση να «χτυπήσει» τον στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη. Επειδή λοιπόν η πιάτσα είναι μικρή και σε αυτή τη χώρα ο ένας γνωρίζει τον άλλον, σήμερα σας αποκαλύπτω ότι πίσω από τα (πολλά) δημοσιεύματα που σχετίζονται με τον Σκέρτσο, βρίσκεται συγκεκριμένος κρατικός προμηθευτής και ακόμη πιο συγκεκριμένη (και σίγουρα πιο γνωστή) εταιρεία επικοινωνίας.

-Το «συμβόλαιο» είναι συγκεκριμένο. Να αποδομηθεί στον πρόεδρο Κυριάκο ο υπουργός Επικρατείας. Δεν ξέρω αν ο επιχειρηματίας έχει εξοφλήσει τους επικοινωνιολόγους για τη δουλειά που έκαναν για λογαριασμό τους. Απεναντίας εκείνο που γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι είναι ότι ο Μητσοτάκης, εξοργίστηκε με όσους επιχείρησαν να «χτυπήσουν» τον συνεργάτη του. Μάλιστα, φρόντισε από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρισκόταν να στείλει τα σχετικά μηνύματα…

! Πασίγνωστος εφοπλιστής (και δεν αναφέρομαι σ αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο) έχει αποφασίσει να ρίξει ζεστό χρήμα για να αγοράσει εκτός από εφημερίδα και sites, ραδιόφωνο και τηλεόραση (μάλλον στην Αττική). Κρατήστε την πληροφορία, γιατί έχω την αίσθηση ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ήδη η αγοραπωλησία του καναλιού (της Αττικής).

Ο Κοκλώνης φλερτάρει με την έβδομη άδεια
-Πριν από καιρό (όχι πολύ) ο παρουσιαστής και τηλεοπτικός επιχειρηματίας Νίκος Κοκλώνης, μαθαίνω ότι πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, έχοντας συνάντηση με στενό συνεργάτη του προέδρου Κυριάκου. Αν και η επαφή ήταν διερευνητικού χαρακτήρα, ο χειμαρρώδης Κοκλώνης, δεν δίστασε να αποκαλύψει στον κυβερνητικό αξιωματούχο, ορισμένα από τα μελλοντικά του σχέδια. Ένα εξ αυτών αφορούσε την έβδομη (ορφανή) τηλεοπτική άδεια για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ο Κοκλώνης που έχει φτιάξει μια εταιρεία παραγωγής, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα κανονικό κανάλι, σκέφτεται και όχι αδίκως, ότι από τη στιγμή που θα αποκτούσε πρόσβαση σε τηλεοπτική συχνότητα, μέσα σ ένα βράδυ θα έστηνε το δικό του κανάλι.

-Ο γνωστός παρουσιαστής δεν έχει κρύψει ότι τα σχέδια του δεν περιορίζονται στην παρουσίαση μιας εκπομπής. Απεναντίας έχοντας και την εμπειρία του Open, πιστεύει (και όχι αδίκως) ότι μπορεί να «χτίσει» ένα κανάλι. Δεν ξέρω αν παραμένουν στο μυαλό του Κοκλώνη οι σκέψεις που φαίνεται να έκανε στις αρχές καλοκαιριού. Ωστόσο εκείνο που πληροφορούμαι είναι ότι η κυβέρνηση από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να πάρει την έβδομη άδεια, δεν θα μπλόκαρε καμία διαδικασία.

Πηγή: parapolitika.gr