«Ποτέ δεν εργαλειοποίησε την κατάσταση της υγείας της και όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ήθελε να δώσει μήνυμα προσπάθειας σε όλους», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ

«Μετράγαμε μέρες για να βγει από το νοσοκομείο, κανείς μας δεν είχε αντιληφθεί την πραγματικότητα, γιατί εκείνη, γενναία και αξιοπρεπής, δεν παραπονέθηκε ποτέ», είπε φανερά συγκινημένος για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια στενός της συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε ότι θα θυμάται πάντα την πρώτη τους συνάντηση, αλλά τόνισε ότι κρατάει και το τελευταίο μήνυμα της Φώφης Γεννηματά: «Χαίρομαι πολύ αγόρι μου», τού απάντησε σε προσωπικό του μήνυμα, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της. «Κι αυτό δείχνει ότι ακόμα έδινε μάχη, γιατί πίστευε στην αισιοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ με συγκινητικά λόγια για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά δήλωσε: «Μας λείπει ο άνθρωπος, αλλά πρέπει να την κάνουμε υπερήφανη για την προσπάθεια που ξεκίνησε μόνη της, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πήρε το κόμμα στα όρια της διάλυσης, δικαιώθηκε στα πάντα, πολεμήθηκε πολύ άσχημα. Μας αφήνει παρακαταθήκη το τρίπτυχο πολιτική ενότητα, αυτονομία, και το δικό της πρόσημο – ταυτότητα σε ένα πολιτικό σχήμα πολύ δύσκολο», και πρόσθεσε: «Πέραν των άλλων είχε και πολιτική γεναιοδωρία. Απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους δεν ήταν ποτέ μικρή. Οχι μόνο με το βλέμμα στον πατέρα της, αλλά δίνοντας και τη δική της ταυτότητα».

«Ακόμα κι εμείς δεν είχαμε την εικόνα του τι συνέβαινε. Δεν έδινε μόνο πολιτική μάχη αλλά μάχη για τη ζωή της με τόσο μεγάλη αξιοπρέπεια που δεν άφηνε τίποτα να φανεί προς τα έξω, ούτε στους ανθρώπους που ήταν δίπλα της. Ήξερε πολύ καλά να δίνει μάχες, λέγαμε ότι δεν έχει χάσει ποτέ της», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ποτέ δεν εργαλειοποίησε την κατάσταση της υγείας της και όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ήθελε να δώσει μήνυμα προσπάθειας σε όλους», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μια ημέρα πριν μπει στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στη Ρόδο, γιατί συνέχιζε τις ομιλίες της με το απόλυτα φυσικό της χαμόγελο που το μετέδιδε σε όλους», είπε επίσης ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Οι ανθρώπινες στιγμές στο σπίτι της, εκεί όπου έδειχνε τι άνθρωπος ήταν, είναι αυτό κρατάμε για τη συνέχεια και τους νέους αγώνες, στο δρόμο που μας άνοιξε εκείνη», σημείωσε κλείνοντας.