Φεύγει η Φ. Καρασαρλίδου – Επιστρέφει ο Α. Τόλκας

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο Νομό Ημαθίας μετά την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου ότι η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ περνάει από την Φρόσω Καρασαρλίδου στον Άγγελο Τόλκα
(πρώην ΠΑΣΟΚ).

Όπως μαθαίνουμε αυτή η αλλαγή «σκυτάλης» οφείλετε σε λάθη των δικαστικών αντιπροσώπων, που μετά την καταμέτρηση των ψήφων της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μονόγραψαν τα ψηφοδέλτια όπως είναι η συνήθης διαδικασία για να είναι έγκυρα!

Η εξέλιξη αυτή έσκασε σαν βόμβα στο νομό και δημιούργησε εμπόλεμο κλίμα. Η κ. Καρασαρλίδου μόλις έμαθε τα μαντάτα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες.

Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνον εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι αυτονόητο ότι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας που με τίμησαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω με αμείωτο ζήλο να εργάζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου. Επιφυλάσσομαι για τις ενέργειές μου αφού καθαρογραφεί η απόφαση».

Η απόφαση του δικαστηρίου λένε οι πληροφορίες μας αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη η Φρόσως Καρασαρλίδου, με την δήλωση της δείχνει ότι ο πόλεμος τώρα αρχίζει….

Πηγή: parapolitika.gr