Η έρευνα είχε ευρήματα τα οποία κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού είχαν πολύ θερμή συμπεριφορά μέσα στην πανδημία.

Είχε γραφτεί πως οι ερωτικές επαφές των νέων μειώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, όμως κάποια στοιχεία δείχνουν ότι μια άλλη ομάδα του πληθυσμού αντιμετώπισε τα συνεχόμενα lockdown ως ευκαιρία για να το ρίξει έξω.

Παρά το άγχος που έφερε η επέλαση του κοροναϊού, μια αμερικανική έρευνα έρχεται να δώσει νέα δεδομένα, εστιάζοντας σε μία ηλικιακή ομάδα που ήταν ερωτικά ασυγκράτητοι μέσα στην καραντίνα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, οι Αμερικανοί ηλικιωμένοι με στυτική δυσλειτουργία έκαναν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με την περίοδο πριν τον κοροναϊό.

Οι λόγοι είναι μάλλον προφανείς όπως σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας Benjamin Davies, γιατρός και διευθυντής του Ουρολογικού και Ογκολογικού Προγράμματος στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Κατά του Καρκίνου Hillman και καθηγητής στο Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Πίτσμποργκ:

«Είδαμε μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις της καθημερινής χρήσης αγωγών για τη στυτική δυσλειτουργία, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι έκαναν περισσότερο αυθόρμητο σεξ από ποτέ. Απ’ ότι φαίνεται, με τους συντρόφους τους στο σπίτι, ήθελαν να είναι πάντα σε ετοιμότητα» σημειώνει.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ αλλά και από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας τα δεδομένα των Εθνικών Πωλήσεων και διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας καθημερινής χρήσης, όπως η ταδαλαφίλη, αυξήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020, όταν η χώρα μπήκε σε εθνικό lockdown.

Ύστερα, χρησιμοποίησαν τα ποσοστά πωλήσεων ως δεδομένο για την συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας, συγκρίνοντας τις αλλαγές στις πωλήσεις μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2020.

Για να λάβουν υπόψιν τους και τις πιθανές μεταβλητές λόγω άλλων παραγόντων, όπως η ευκολία πρόσβασης στα φαρμακεία, οι ερευνητές παρακολούθησαν και τις πωλήσεις ουρολογικών φαρμάκων, οι οποίες δεν άλλαξαν τους μήνες μετά την επιβολή του lockdown.

ενδιαφέροντα ευρήματα αναδεικνύουν ότι μετά από μια μικρή μείωση των πωλήσεων το Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι πωλήσεις αγωγών για τη στυτική δυσλειτουργία βρίσκονται σε συνεχή άνοδο μετά από εκείνη τη περίοδο.

Μάλιστα, οι πωλήσεις της ταδαλαφίλης, ενός φαρμάκου μεγαλύτερης διάρκειας που προορίζεται για καθημερινή λήψη με στόχο να βοηθήσει στην αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα – σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Πηγή: parapolitika.gr