Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ συνάντησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στα Σκόπια

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στις 5 και 6 Οκτωβρίου, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η γειτονική χώρα προσβλέπει στην υποστήριξη της Ελλάδας προκειμένου να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Βόρεια Μακεδονία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Βουλγαρία εμπόδισε την επίσημη έναρξη των ενταξιακών στην ΕΕ διαπραγματεύσεων με τη μικρότερη γειτονική της χώρα λόγω διαφωνιών για την Ιστορία και τη γλώσσα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ συνάντησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στα Σκόπια. Οι δύο άνδρες αξιολόγησαν θετικά τη δυναμική και τη συνεχή ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με σκοπό την ενίσχυση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο γειτόνων, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνάντηση ο Ζόραν Ζάεφ, καλωσορίζοντας θερμά τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την ΕΕ, καθώς και για τη συνεργασία στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και για την υποστήριξη στην υπέρβαση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, σημειώνεται στην ανακοίνωση.