Για λανθασμένες πολιτικές από πλευράς των ΗΠΑ κάνει λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την επιστολή του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του αμερικανού προέδρου.

Ο Μπάιντεν στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία, θέτουν σε κίνδυνο και απειλούν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το παραπάνω ήταν ο λόγος που εξόργισε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος σύμφωνα με το NTV, είπε ότι πρόκειται για μια επιστολή, στην οποία «η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό».

Συμπλήρωσε πως οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG και υποστηρίζουν πολύ καλά αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που συνιστά έγκλημα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο.

Εν κατακλείδι, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας πως: «Αντί να κατηγορήσουν την Τουρκία, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή: parapolitika.gr