Παρόντες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στον παραλληλισμό των αρχαίων Σαλαμινομάχων του Θεμιστοκλέους με τα σύγχρονα πληρώματα των σκαφών του Πολεμικού μας Ναυτικού
που υπερασπίζονται έναντί όλων των απειλών τόσο τα εθνικά μας σύνορα, όσο και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, προέβη χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με σύντομη δήλωσή της, αμέσως μετά την επιθεώρηση του Στόλου μας στην οποία προέβη εν πλω, στο Σαρωνικό κόλπο, επιβαίνουσα στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

«Εθνική υπερηφάνεια είναι το αίσθημα που κυριαρχεί μετά την επιθεώρηση του Στόλου. Υπερηφάνεια και σεβασμός προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, που υπηρετούν το έθνος με αφοσίωση, υψηλό φρόνημα και αυταπάρνηση.

Οι σύγχρονοι Θεμιστοκλείς υπερασπίζονται με αποτελεσματικότητα τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και της Ευρώπης απέναντι σε προκλήσεις και απειλές της εθνικής μας ακεραιότητας, όπως το καλοκαίρι του 2020, διασφαλίζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τους είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους», τόνισε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» όπου την υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και ο κυβερνήτης της φρεγάτας Αντιπλοίαρχος Διονύσης Αρτεμάκης ΠΝ.

F20-min1

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαρκή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.
Μιλώντας στα πληρώματα του Στόλου, που μόλις είχε επιθεωρήσει, καθώς τα πλοία επέστρεφαν στη βάση τους στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος μετά το πέρας της μεγάλης ασκήσεως «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’21», η κ.Πρόεδρος τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλες και όλους. Είναι βαθιά η συγκίνησή μου και νιώθω πραγματικά υπερήφανη για όσα είδα. Οφείλω να πω, και για όσα έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό, για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλάω αυτή τη στιγμή στο Πολεμικό Ναυτικό, σε όλες και όλους εσάς που προστατεύετε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, κινείστε παντού, κυρίως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα, ώστε εμείς να νιώθουμε πάντα ασφαλείς και περήφανοι για εσάς. Η πατρίδα είναι στα καλύτερα χέρια.

Σας εύχομαι να είστε όλοι πάντα καλά, κι εσείς και οι οικογένειές σας, να πορεύεστε σε ήρεμες θάλασσες. Αλλά είμαι βέβαιη και ότι άλλο χρειαστεί είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε. Να έχετε πάντα τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη σας, να είστε όλοι καλά. Εκ μέρους του ελληνικού λαού σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες