Επιπλέον 955 άνθρωποι προσβλήθηκαν από κορονοϊό τις τελευταίες ώρες στη Γερμανία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Έτσι, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 209.653, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν σε 9.148.

Εξετάζονται νέα μέτρα στη Βικτόρια παρά τη μείωση των κρουσμάτων
Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, ανακοίνωσε 397 κρούσματα του νέου κορονοϊού σήμερα, μειωμένα κατά περισσότερο από ένα τρίτο σε σχέση με την Παρασκευή, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν περαιτέρω περιορισμούς καθώς οι αριθμοί συνεχίζουν να είναι ανησυχητικοί.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με την COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες έως νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στην πολιτεία σε 116 και στην Αυστραλία σε 201.

«Οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί», δήλωσε ο Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, προσθέτοντας ότι αυξάνονται τα επιχειρήματα για να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. «Είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός νέων κρουσμάτων και ενώ υπάρχει πάντα ο πειρασμός να προσπαθήσει κανείς να εντοπίσει τάσεις σε αυτούς τους αριθμούς, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία αναφορικά με τον αριθμό των μεταδόσεων στην κοινότητα εντός αυτών των στοιχείων».

Οι αρχές της Βικτόριας, όπου στην πρωτεύουσα Μελβούρνη έχουν εκδοθεί εκ νέου οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, περηφανεύονταν στην αρχή της πανδημίας για τη αυστηρή τους στάση σε ό,τι αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τώρα, στην πολιτεία αντιστοιχεί περίπου το 60% των 17.300 κρουσμάτων της Αυστραλίας.

Την Πέμπτη, η πολιτεία, όπου η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική, ανακοίνωσε αριθμό-ρεκόρ 723 κρουσμάτων και 13 θανάτους. Χθες, η Βικτόρια ανακοίνωσε 627 νέα κρούσματα και 8 θανάτους.

Ο Άντριους προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι οι περιορισμοί του lockdown στη Μελβούρνη μπορεί να παραταθούν και μετά την αρχική ημερομηνία λήξης τους στα μέσα Αυγούστου και ότι μπορεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παραμείνει υψηλός.

Σήμερα, ο ίδιος δήλωσε ότι εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων, χωρίς όμως να ανακοινώσει λεπτομέρειες. «Δεν είναι μια κάνουλα που απλά την ανοίγεις ή την κλείνεις, δεν είναι αποφάσεις που λαμβάνονται αψήφιστα διότι υπάρχει σημαντικό κόστος», δήλωσε ο Άντριους.

Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα 17 νέα κρούσματα της COVID-19 και έναν θάνατο – τον πρώτο στην πολιτεία εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Πηγή: parapolitika.gr