Εκκληση σε όλους τους πολίτες «να κάνουν αυτό που τους αναλογεί» και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού απευθύνει η εκ των επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που παρασκεύασε το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο, εάν εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές Αρχές, θα χορηγηθεί και στην Ελλάδα.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», η Κέιτι Γιούερ, καθηγήτρια Ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου και μέλος της «ντριμ τιμ» των πέντε ερευνητών που διηύθυναν τις δοκιμές για το εμβόλιο, προειδοποιεί ότι ίσως να μην επιστρέψουμε ποτέ στη ζωή όπως την ξέραμε πριν από τον ιό. Δεν πρέπει, βέβαια, να τα βάψουμε μαύρα: έως την άνοιξη, το αργότερο το καλοκαίρι, η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί πολύ – υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα κάνουμε το εμβόλιο «το συντομότερο δυνατό», τονίζει η διακεκριμένη βρετανίδα επιστήμονας, επικρίνοντας εμμέσως τους θιασώτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Η Γιούερ εργάζεται ως επικεφαλής ανοσολόγος στο Jenner Institute του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το διεθνώς φημισμένο ινστιτούτο ανάπτυξης εμβολίων.

Κατά τη δεκαπεντάλεπτη τηλεφωνική μας συνομιλία, η ερευνήτρια που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προσπάθεια εξάλειψης των πιο θανατηφόρων ασθενειών που μαστίζουν την ανθρωπότητα αποκάλυψε τα «μυστικά» του εμβολίου το οποίο φιλοδοξεί να εξουδετερώσει τον πανδημία Covid-19 που μέχρι στιγμής έχει αφαιρέσει 1,4 εκατ. ζωές.

Πηγή: parapolitika.gr