Θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη

Εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο αυτή την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

Για το σκοπό αυτό, θα βρεθούν στην Αθήνα οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ και Ντέιβιντ Σασόλι αντίστοιχα, που θα έχουν και κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Στην εκδήλωση θα δώσει το παρών η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ομιλίες θα απευθύνουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της Ε.Ε. και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα  και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1.