Ενώ οι Ρεπουμπλικανοί αμφισβητούσαν την ηγετική θέση του Τραμπ στο κόμμα τους πριν από εννιά μήνες, τώρα τον θέλουν εκεί

Άλλαξε η στάση των Ρεπουμπλικανών απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ
, καθώς ενώ πριν από 9 μήνες αυτοί αμφισβητούσαν την ηγετική του θέση στο κόμμα τους, τώρα τον θέλουν ακριβώς εκεί, σχολιάζει η Politico.

Καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πολιτική διάσωσή του από τη δεύτερη παραπομπή του, ο πρώην πρόεδρος μίλησε σε μία συγκέντρωση χιλιάδων από τους πιο πιστούς οπαδούς του, στον χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων Iowa State Fairgrounds, στο Ντε Μόιν, της πολιτείας Άιοβα.

Τι είπε ο Τραμπ

Ο Τραμπ διηγήθηκε στους οπαδούς του ιστορίες του από το Λευκό Οίκο, ψευδείς ισχυρισμούς και παράπονα σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020, αλλά και την κριτική του για την κυβέρνηση Μπάιντεν από τη μετανάστευση, μέχρι την αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Τραμπ, απασχόλησαν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του ότι του έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές. Πλήθος κόσμου από τη μεριά του υποστήριξε αυτήν την πεποίθηση ζητωκραυγάζοντας «Ο Τραμπ νίκησε!» «Ο Τραμπ νίκησε!».

Ωστόσο, αυτά που έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν αυτά που είπε ο Τραμπ, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι που ήταν μαζί του.

Μεταξύ αυτών, ο γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, η κυβερνήτης της Άιοβα Κιμ Ρέινολντς, αλλά και οι βουλευτές της πολιτείας Μαριανέτ Μίλερ-Μικς και Άσλεϊ Χίνσον, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μάθιου Γουίτακερ, αλλά και ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στην Άιοβα Τζεφ Κάουφμαν.

Όλοι τους ασκούν σημαντική επιρροή στην Άιοβα.

Ο Τραμπ έχει οργανώσει ομιλίες από τότε που έφυγε από το Λευκό Οίκο. Ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα, εκλεγμένοι Ρεπουμπλικάνοι αυτού του μεγέθους δημόσιας επιρροής και παρουσίας στο κόμμα δεν είχαν εμφανιστεί μαζί του.

Ειδικότερα, η παρουσία του Γκράσλεϊ σηματοδότησε ότι οι οποιεσδήποτε αμφιβολίες είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι για τον Τραμπ στο παρελθόν, αποτελούν πλέον ξεθωριασμένες αναμνήσεις. Οποιασδήποτε ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί στο παρελθόν σχετικά με την κατεύθυνση του κόμματος, έχουν πλέον
απαντηθεί.

Ο Τραμπ φαίνονταν να το αναγνωρίζει αυτό, καθώς επικέντρωσε την προσοχή του στην επαναπροσφυγή στη δικαιοσύνη σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020.

Πηγή: parapolitika.gr