Η ΕΕ έχει προτείνει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Την πεποίθηση πως οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα σταματήσουν τις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου έως το τέλος της εβδομάδας εξέφρασε η Γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μπαρμπαρά Πομπιλί.

“Ορισμένες χώρες εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό πετρέλαιο από άλλες, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να συμφωνήσουν σε αυτό το μέτρο”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Όμως νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Η Γαλλία φιλοξένησε αυτή την εβδομάδα μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την απόφαση της Μόσχας να σταματήσει την παροχή αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία επειδή δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

Η ΕΕ έχει προτείνει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Εφόσον εφαρμοστεί, το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή σε έξι μήνες για το αργό και οκτώ μήνες για το πετρέλαιο κίνησης και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.

Θα ακολουθήσει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και θα είναι ένα ορόσημο για τη μεγαλύτερη εμπορική ένωση στον κόσμο, που εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια εν μέσω αυξανόμενων απωλειών αμάχων στην Ουκρανία.

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon

Πηγή: parapolitika.gr