Νέος καβγάς ανάμεσα σε Τζάκρη και Κεγκέρογλου

Με το καλημέρα και πριν καν ξεκινήσει η σημερινή διαδικασία εξέτασης το μάρτυρα Δήμου Βερυκίου δημοσιογράφου και στενού συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Επεισόδιο και ένταση σχετικά με τα πρακτικά της επιτροπής, όπου η μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη επετέθη στο πρόεδρο της επιτροπής Σταύρο Κελέτση ζητώντας την ομολογία του φωνάζοντας και καταγγέλλοντάς τον ως υπεύθυνο νόθευσης των πρακτικών.

Στ. Κελέτσης: «Δεν γράφονται μόνο όσα λέγονται εκτός μικροφώνου. Δεν είναι παρέμβαση μου. Έτσι είναι η διαδικασία. Σε καμία περίπτωση δεν έχω παρέμβει στα πρακτικά. Η μόνη παρέμβαση που κάναμε ήταν αυτό που ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση Καλογρίτσα όταν ζητήθηκα να μην γραφτούν προσωπικά δεδομένα.

Προτείνω λοιπόν οποίος θέλει να ελέγξει για να είναι όλα διάφανα». 

Θ. Πλεύρης: Συμφωνούμε κύριε πρόεδρε!

Η Θ. Τζάκρη ανεβάζοντας τους τόνους  άρχισε να καταγγέλλει τον πρόεδρο της επιτροπής ως υπεύθυνο νόθευσης.

Θ. Τζάκρη: Θα ξεκινήσω με την ομολογία σας κύριε πρόεδρε.

Στ. Κελετσης: Ποια ομολογία; 

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ παίρνοντας το λόγο τόνισε πως το ουσιώδες των καταθέσεων είναι πως ο Παππάς έστηνε τον διαγωνισμό ενώ μιλάει για χρηματοδοτήσεις και τόνισε πως «υπήρξε σαπίλα στη διαδικασία. Τα υπόλοιπα είναι καπνός για να καλυφθούν». Το κυρίαρχο είναι ότι υπήρξε στήσιμο του διαγωνισμού. Ακούμε και το πρωτότυπο. «Ότι γράφτηκε στις εφημερίδες οφείλει να γραφτεί στα πρακτικά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ακολουθεί και νέος καβγάς ανάμεσα σε Τζάκρη και Κεγκέρογλου

Στην συνέχεια η Θ. Τζάκρη επετέθη και στον πρώην σύντροφο της Β. Κεγκέρογλου λέγοντας του, «Σε εμένα όχι έτσι. Σου γράψανε ένα ποίημα (σ.σ η Τζάκρη διάβασε δήλωση για τα πρακτικά) και ήλθες να το πεις».

Χθες η κ. Τζάκρη είχε κάνει λόγο για νέα αλλοίωση των πρακτικών της εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή, καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο Σταύρο Κελέτση, ζητώντας να ακούσουν οι βουλευτές – μέλη του το επίμαχο ηχητικό.

Όπως υποστηρίζει η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, από τα πρακτικά απουσιάζουν παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι απευθυνόμενοι στον μάρτυρα τον είχαν κατηγορήσει ότι εμπαίζει την Επιτροπή παράσχοντας αποδεικτικά στοιχεία με το σταγονόμετρο.

Τον λόγο πήρε για απαντήσει στα περί νοθείας της Θ. Τζάκρη, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από την ΝΔ, τονίζοντας πως οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά «στρέφονται κατά των εργαζομένων πρακτικογράφων, που έρχονται να δουλέψουν για ένα μεροκάματο. Τα εκτός μικροφώνου δεν μπορούν να καταγραφούν».

Δ. Μαρκόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αδιέξοδο που του προκάλεσε η κατάθεση Καλογρίτσα οδηγήθηκε σε τακτικισμό.
Μαζί με τον συνάδελφο Λάζαρο Τσαβδαρίδη, πιέσαμε τον Καλογρίτσα εκτός μικροφώνου όταν κάποιοι υπό τον φόβο τους (ξέρετε καλά ποιους εννοώ) χάιδεψαν τον μάρτυρα. Μάλιστα η πίεση μας απέδωσε και πήραμε επιπλέον στοιχεία. Η επίθεση για τα πρακτικά δεν στρέφεται κατά του προέδρου κ. Κελέτση. Στρέφεται κατά των εργαζομένων πρακτικογράφων, που έρχονται να δουλέψουν για ένα μεροκάματο. Τα εκτός μικροφώνου δεν μπορούν να καταγραφούν».

Π. Πολάκης: Δηλαδή αν εγώ σηκωνόμουν και τον πλησίαζα τον Καλογρίτσα και τον απειλούσα θα ήταν «εκτός μικροφώνου»;

Δ. Μαρκόπουλος: Αυτό θα ήταν απειλή. Όχι πίεση να μιλήσει!