Το κώλυμα συνίσταται σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από δύο μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν κληρωθεί και στην υπόθεση της Novartis.

Με…ενστάσεις άρχισε η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά από το Δικαστικό Συμβούλιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Κι αυτό καθώς ενστάσεις κατατέθηκαν από μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που έχουν κληρωθεί για τη διερεύνηση της υπόθεση του πρώην υπουργού αλλά έχουν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της σκευωρίας της Novartis.

Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

Συγκεκριμένα, από την Ολομέλεια της Βουλής, τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Πρόεδρος η Μαρία Μουλιανιτάκη

Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ κατατέθηκαν και οι ενστάσεις από δύο μέλη, οι οποίες μέσα στην εβδομάδα θα εξεταστούν.

Το θέμα που απασχολεί το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μέλος (εισαγγελέας) τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Έτσι, αφού απαντηθούν οι ενστάσεις, θα συγκροτηθεί στην συνέχεια σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Νίκου Παππά και θα οριστεί ανακριτής.