Η μητέρα τους σκοτώθηκε πέφτοντας σε μια γραμμή υψηλής τάσης και οι κάτοικοι του χωριού Μλάντε Μπούκι της Τσεχίας συνασπίστηκαν για να βοηθήσουν

Τέσσερα μικρά μωρά ενός θηλυκού πελαργού ανέλαβαν να φροντίσουν και να μεγαλώσουν οι κάτοικοι ενός χωριού στην Τσεχία μετά τον θάνατο της μητέρας του, που σκοτώθηκε πέφτοντας σε μια γραμμή υψηλής τάσης.

Οι κάτοικοι του χωριού Μλάντε Μπούκι της Τσεχίας συνασπίστηκαν για να βοηθήσουν τον σύντροφό της να μεγαλώσει τα τέσσερα μικρά τους, στη φωλιά τους, στην κορυφή μιας καμινάδας.

«Τους φέρνουμε λίγο απ’ όλα, ψάρι, σκουληκάκια, ακόμη και ποντίκια», ανέφερε ο Γίρι Ζέρμαν, ένας μηχανικός που συνεργάζεται με έναν φίλο του κηπουρό για να ανεβάζει, τρεις φορές την ημέρα, την τροφή στους νεοσσούς και στον πατέρα τους, τον «Μπούκατσεκ», όπως τον βάφτισαν, από το όνομα της κοινότητάς τους.

«Στην αρχή συνδέονταν καμιά 50αριά άνθρωποι, όμως μετά τον θάνατο της μητέρας έχουμε περισσότερους από 2.000 θεατές, πολλοί εκ των οποίων συνδέονται από το εξωτερικό», σχολίασε, χωρίς να κρύβει την έκπληξή του, ο Γίρι Ζέμαν.

Ο μηχανικός και οι φίλοι του έχουν ήδη συγκεντρώσει από δωρεές περισσότερα από 11.000 ευρώ για τα πουλιά.

«Είναι πάρα πολλά τα χρήματα για τα πέντε πουλιά, αλλά θα δώσουμε ένα μεγάλο μέρος του ποσού στους ορνιθολόγους ενός γειτονικού κέντρου που βοηθούν πολλά ζώα. Παρακολουθούν τη διαδικτυακή μετάδοση και μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές», είπε ο Ζέμαν.

Πηγή: parapolitika.gr