Τρεις στους τέσσερις ηλικιωμένους που διαμένουν σε έναν οίκο ευγηρίας και το μισό προσωπικό του ιδρύματος έχουν μολυνθεί με τη βρετανική παραλλαγή του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αρχές του καντονιού Τιτσίνο.

Στο ιταλόφωνο καντόνι καταγράφηκαν αλλεπάλληλες μολύνσεις και επαναμολύνσεις το τελευταίο διάστημα. Οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν σε γενετικές αναλύσεις του κοροναϊού και επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική παραλλαγή κυκλοφορεί στην Ελβετία.

Στην ανακοίνωσή της, η τοπική κυβέρνηση επισημαίνει ότι «παρά τα προστατευτικά μέτρα» μολύνθηκαν σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι του οίκου ευγηρίας και τα τρία τέταρτα των ηλικιωμένων τροφίμων. Στο γηροκομείο αυτό απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις. Δεν διευκρινίστηκε ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, ούτε αν κάποιοι από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η Ελβετία έχει καταγράψει δεκάδες κρούσματα της ιδιαίτερα μολυσματικής βρετανικής παραλλαγής, ακόμη και στην ορεινή πόλη Βένγκεν. Εκεί, πιστεύεται ότι ένας μεμονωμένος Βρετανός τουρίστας έφερε τον μεταλλαγμένο ιό στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλπικού Σκι.

Την Τετάρτη οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή μιας σειράς νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των καταστημάτων, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η βρετανική και άλλες παραλλαγές του νέου κορονοϊού μπορεί να εξαπλωθούν ταχύτατα και να θέσουν σε κίνδυνο το σύστημα υγείας.

Πηγή: parapolitika.gr