«Πουλάω σχεδόν όλα τα φυσικά αντικείμενα. Δεν θα έχω κανένα σπίτι»

Ποιος θα το πίστευε ότι ο Έλον Μασκ
, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ζει σε ένα μικρό σπίτι αξίας μόλις 50.000 δολαρίων, στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Τέξας. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Έλον Μασκ πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων του, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα έβγαλε στο σφυρί και το τελευταίο του σπίτι.Για όσους μπορεί να αναρωτιούνται πού μπορεί να μένει τώρα, ο 50χρονος επιχειρηματίας αποκάλυψε σε ένα tweet ότι πλέον κατοικεί σε ένα μικρό ενοικιαζόμενο σπίτι στο Boca Chica του Τέξας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, με την αξία του σπιτιού να ξεκινά από τα 50.000 δολάρια, λιγότερο από ένα βασικό μοντέλο Tesla Model S! «Η κύρια κατοικία μου είναι κυριολεκτικά ένα σπίτι αξίας περίπου 50.000 δολαρίων στο Boca Chica που νοικιάζω από τη SpaceX. Είναι όμως εντυπωσιακό», έγραψε, λέγοντας πως έχει επίσης ένα «σπίτι εκδηλώσεων» στο Bay Area.

Ο επιχειρηματίας, που αναφέρεται από το «Forbes» ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 167,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ζει σε ένα σπίτι 35 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Boxabl, σύμφωνα με το μπλογκ Teslarati και τη «Houston Chronicle». Τα σπίτια της συγκεκριμένης εταιρείας είναι μικροσκοπικά, αλλά κομψά σαν ένα διαμέρισμα-στούντιο με ενιαίο χώρο καθιστικού, κουζίνα και υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Τα σπίτια αυτά, κάτι σαν… λυόμενα, τα οποία όμως είναι και αναδιπλούμενα, είναι κατασκευασμένα από σκυρόδεμα και χάλυβα. Ο ιδιοκτήτης κατά την παραλαβή τους παίρνει ένα διπλωμένο κουτί το οποίο εν συνεχεία… ξεδιπλώνεται.

Δείτε τις εικόνες

Σύμφωνα με το μπλογκ Teslarati, το μοντέλο στο οποίο διαμένει ο Έλον Μασκ είναι ένα μαζικής παραγωγής πτυσσόμενο προκατασκευασμένο σπίτι 6×6 μέτρα, με το όνομα Boxabl Casita. Όσο για τον Έλον Μασκ, το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να πουλά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του, λέγοντας ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του, για να επικεντρωθεί στην αποστολή του στον Άρη. «Πουλάω σχεδόν όλα τα φυσικά αντικείμενα. Δεν θα έχω κανένα σπίτι», τουίταρε ο επιχειρηματίας τον Μάιο του 2020.

Δείτε το σχετικό βίντεο

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr