Στο πρώτο άκουσμα, η είδηση παραπέμπει αλλού: Άλλος ένας αμετροεπής μεγιστάνας – εν προκειμένω ο Έλον Μασκ – που στα πρώτα «φταρνίσματα» της κρίσης μέσης ηλικίας του αποφάσισε να ασχοληθεί με τα καλλιστεία ή το κατς (είναι γνωστή η εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ στα συναφή θεάματα).

Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Η εταιρεία ψυχαγωγίας Endeavor προετοιμάζει την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Στο επίσημο προσπέκτους της προς ρυθμιστικές αρχές και επίδοξους επενδυτές (https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/0001766363/000119312521102184/d67085ds1.htm) αναφέρει ότι ο Μάσκ αναμένεται να εκλεγεί μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου λίγο πριν ή κατά τη φάση τιμολόγησης των νέων μετοχών.

Τα προσόντα του αδιαμφισβήτητα, σύμφωνα με τη διοίκηση της Endeavor: «Ο Μασκ επιλέχθηκε για να υπηρετήσει στο διοικητικό μας συμβούλιο λόγω του επαγγελματικού του υποβάθρου και της εμπειρίας του στη διοίκηση μιας εταιρείας που είναι σε χρηματιστήριο, των προηγουμένως θέσεων που κατείχε, της θητείας του σε άλλα διοικητικά συμβούλια εταιρειών και της εμπειρίας του να ξεκινά, να αναπτύσσει και να ενσωματώνει επιχειρήσεις».

Θα μπορούσαν να προσθέσουν στα προσόντα του το ταλέντο του στο social media μάρκετιγκ, την ευρηματικότητα με την οποία επιλέγει τίτλους (επιτελών στην εταιρεία του, γιατί όχι και εστεμμένων ομορφιάς) και να επινοεί ονόματα (του γιού του, των εταιρειών του).

Έχουν και οι ΗΠΑ τη… διαπλοκή τους

Η εμπλοκή του πολυσχιδούς μεγιστάνα και δεύτερου σε ύψος περιουσία ανθρώπου στη γη όμως έχει την ερμηνεία της σε μια αμερικανικής κοπής διαπλοκή.

Η Endeavor συνδέεται με τον Έλον Μασκ με πολλούς τρόπους. Ο επικεφαλής της Άρι Εμάνουελ είναι πετυχημένος επιχειρηματίας του Χόλιγουντ και φίλος του Έλον – ήταν ένας από τους πρώτους που παρέλαβε ένα από τα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της TESLA.

Ο αδελφός του Ραμ Εμάνουελ, ήταν προσωπάρχης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και εν συνεχεία Δήμαρχος του Σικάγο. Με αυτή του την ιδιότητα, έδωσε στον Μασκ – συγκεκριμένα στην εταιρεία του Boring Company – τη σύμβαση για την κατασκευή πειραματικού υπόγειου δικτύου για ηλεκτρικά οχήματα.

Με λίγα λόγια, το ένα χέρι, νίβει τ’άλλο, εδώ και καιρό.

Ποια είναι η Endeavor

Η Endeavor δεν έχει μόνον τα καλλιστεία στο χαρτοφυλάκιό της. Διοργανώνει εκατοντάδες εκδηλώσεις το χρόνο μεταξύ αυτών New York Fashion Week και το Miami Open. Από το “κάτς” μέχρι τα καλλιστεία, απλώνει τη δραστηριότητα της σε ένα ευρύ φάσμα. Επι πλέον, είναι ατζέντης καλλιτεχνών και αθλητών όπως ο Ντουέιν Τζόνσον και η Σερίνα Γοουίλιαμς. Ασχολείται ακόμα με την παραγωγή ταινιών – έχει εμπλακεί σε περισσότερες από 100 ως σήμερα. Με λίγα λόγια είναι στην καρδιά της αμερικανικής σόου μπιζ.

Ο Μάσκ πλησιάζει τα πενήντα. Ο χρόνος του τεμαχίζεται μεταξύ της ενασχόλησης του με την Tesla, τα διαστημικά ταξίδια, το bitcoin, την οικογένειά του. Κάποιος που τον παρακολουθεί θα μπορούσε να πει ότι ο Μασκ, σαν ήρωας της Marvel Comics, είναι απασχολημένος με το πρότζεκτ της… παγκόσμιας επικράτησης. Η εμπλοκή του με τα καλλιστεία και το θέαμα τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο άσχετη όσο φαίνεται στην αρχή.

Πηγή: parapolitika.gr