Ο «Γολγοθάς» της παραγγελίας για να το εκθέσει στο εστιατόριό του

Λατρεία στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έχει ένας Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία, ο οποίος κάθε χρόνο στα γενέθλιά της σημαιοστολίζει το μαγαζί του. Ο Αλέξης Βαΐου αποδεικνύεται πως είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Γερμανίδας πολιτικού στον κόσμο καθώς όταν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα κοινά, εκείνος παρήγγειλε στην Κίνα κέρινο ομοίωμά της για να την έχει πάντα δίπλα του.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ζει στο Μπρέμερχαφεν, όπου κι έχει το εστιατόριό του. Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνολική διακυβέρνηση της Μέρκελ και ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Η απογοήτευσή του ήταν μεγάλη όταν η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να μη μετέχει πλέον στα κοινά της Γερμανίας.

«Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά καγκελάριο σαν και αυτήν», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Butenunbinnen, όπου εξιστόρησε και τον αγώνα του να αποκτήσει το ομοίωμά της, το οποίο ήθελε να τοποθετήσει στο μαγαζί του. Για την παραγγελία του απευθύνθηκε σε εταιρεία στη Σανγκάη. Το κόστος για να υλοποιηθεί η επιθυμία του έφτασε τα 10.000 ευρώ. Ωστόσο, μέχρι να γίνει πραγματικότητα το όνειρό του έπρεπε να περιμένει την πλήρη αποδοχή της ιδέας του από το γραφείο της Μέρκελ. Η αρχική του σκέψη ήταν όχι μόνο να μπορέσει να εκθέσει το ομοίωμα στο κατάστημά του, αλλά να πουλάει φωτογραφίες των πελατών με το ομοίωμα και αντίτιμο 5 ευρώ. Στη συνέχεια σκέφτηκε να τοποθετήσει κουμπαράδες δίπλα στο ομοίωμα και τα χρήματα που θα συγκέντρωνε θα τα έδινε στους άστεγους.

Το ομοίωμα περίμενε στο τελωνείο

Το σχέδιό του όμως δεν έγινε εξ ολοκλήρου δεκτό από το πολιτικό γραφείο της καγκελαρίου, αφού, όπως του απάντησαν, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπό της για διαφημιστικούς ή οικονομικούς σκοπούς. Έξι εβδομάδες αργότερα, το ομοίωμα περίμενε στο τελωνείο την οριστική απάντηση. Τελικά, ο Έλληνας μετανάστης το παρέλαβε και το τοποθέτησε στο εστιατόριό του όπου θα παραμείνει για λίγο ακόμα καθώς στη συνέχεια θα δοθεί δωρεά στο τοπικό γραφείο του CDU προκειμένου αυτό να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr