Την αγωγή κατέθεσαν τα τρία ανίψια της ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη κατά εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων, λόγω εκμετάλλευσης του ονόματος της ηθοποιού.

Αγωγή ύψους 20.000 ευρώ για ψυχική βλάβη και 3.000 για κάθε ημέρα που δε θα τηρείται το αίτημά τους, κατατέθηκε από τα τρία ανίψια της αείμνηστης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη προς γνωστή εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων.

Η αγωγή αφορά για «προσβολή προσωπικότητας μέσω οικονομικής εκμετάλλευσης στοιχείων της προσωπικότητας» και η αιτία είναι η ονομασία ως «Villa» ή «Hotel Lambeti» του νεοκλασικού στο Κολωνάκι, έργου του Δανού αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν.

Στη συμβολή Διδότου και Δελφών είναι το νεοκλασικό σπίτι όπου έμεινε  η γνωστή ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη από το 1966 μέχρι το 1973, και το όνομα της συνδέθηκε με αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που τοποθετήθηκε μπροστά από αυτό η προτομή της το 1998

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ποτέ δεν ήταν στην ιδιοκτησία της Έλλης Λαμπέτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θάνου Βάγιου στην εκπομπή «Το Πρωινό», το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται το 2015, πωλήθηκε και επινοικιάστηκε από ιδιωτική εταιρία.

Ανάμεσα στα υποψήφια ονόματα ήταν και τα «Villa» ή «Hotel Lambeti».

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το εν λόγω όνομα ποτέ δεν κλείδωσε.

Δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: parapolitika.gr