Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία έφεραν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για το περιστατικό σεξουαλικής βίας που υπέστη από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο 

Ο παράγοντας της Ομοσπονδίας, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με καταγγελίες της Ολυμπιονίκους να άσκησε σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της, είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ραφήνας – Πικερμίου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Γραμματέα της ΝΔ Γιώργου Στεργίου έχει ανασταλεί ήδη κάθε κομματική του ιδιότητα και κατ’ επέκταση θα γίνει και η διαγράφη του από μέλος του κόμματος, αφού συνέλθει το πειθαρχικό όργανο. 

 Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, όπως προβλέπεται από το καταστατικό. 

Η ανάρτηση Μητσοτάκη 

Νωρίτερα με ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός δηλώνει τη συμπαράσταση του στην ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου για τις αποκαλύψεις περί της σεξουαλικής βίας που υπέστη. 

 “Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη.” αναφέρει ο πρωθυπουργός, που κάνει γνωστό ότι μίλησε προσωπικά με την πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση, ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι. 

Αναλυτικά στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός αναφέρει: 

Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας. 

Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα. 

Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια. 

Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την “θυμήθηκε” τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης. 

Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι.